Hvad skal der til for at blive designer?

Date Added: juli 20, 2012

Author: Helle

Hvad skal der mon til for at blive designer? Og ikke bare en middelmådig designer, men én, der skaber møbler, som bliver klassikere og fast inventar hos familien Danmark.

En ting er sikker. Der skal mere til end blot en skarp pen på tegnebrættet. Udover den selvfølgelige flittighed under studierne og en ualmindelig stor arbejdsgejst kræver det også både en vis portion held og en helt speciel støbning at være i stand til at skabe vedvarende designs.

Heldet forstås som sammenfaldet af at gøre det rigtige på det rigtig sted på det rette tidspunkt. Man kan være nok så innovativ og fantastisk i sit design, men hvis tiden ikke er moden til det, så bliver designet aldrig en klassiker.

Ved den specielle støbning forstås det, at en klassisk designer skal værre i besiddelse af en ubeskrivelig stor lyst til at skabe møbler, der på en og samme tid er smukke og funktionelle. Og lige præcis denne egenskab besidder den danske designer Poul Kjærholm, hvis design er smukt, enkelt og funktionelt på samme tid. Det er altså ikke ren og skær tilfældigheder og ydre omstændigheder, der gør Kjærholm til en designer, der er i stand til at skabe klassikere. Talentet for klassisk design er således ikke noget, der er enkelt at tillære sig. Det bunder nemlig i en dybtliggende lyst til og passion for skabelsen af brugbart design.

Læs mere om Poul Kjærholm og hans design her.