Inspiration til valg af møbel

Date Added: juli 20, 2012

Author: Hele

Inspiration kommer ofte fra de mest mærkværdige steder. Fra en ny person, man lige har mødt. Et tilfældigt scenario på vej til arbejde. Eller en situation ved middagsbordet, der udviklede sig i en retning, der ikke var forventet. Det kan også være en farve eller et lysindfald, der skaber den lille gnist af kreativitet, som vi i daglig tale kalder inspiration.

Inspiration spirer og kan findes både i de hjemlige rammer, dagligdagens rutine, nye oplevelser og i vores omgivelser. Nogen, der i stor grad er afhængige af inspirationskilder, er folk i kreative brancher. De har brug for at lade sig inspirere fra nærmest uudtømmelige kilder, for at kunne blive ved med at udføre designs, der kan give inspirationen videre til dem, der bruger deres design.

Disse designere er ofte inspireret af noget udefrakommende, og en tydelig tendens indenfor møbeldesign er den natur, som vi hver dag bevæger os rundt i. Naturen er fuld af former og farver, der kan inspirere til smukke designs.

Et tydeligt eksempel på naturlig inspiration ses hos den anerkende danske designer, Arne Jacobsen. Denne designer henter i sine to nok mest kendte designs inspiration i dyreverden. Stolen Svanen har tydelige henvisninger til den smukke fugl, der lægger navn til designet. Fuglens elegance har inspireret designet, og ses tydeligt i stolen.

Ligesom fuglen har givet inspiration, så tjener dens æg som inspiration til det nok mest anerkendte Arne Jacobsen-design til dato, Ægget. Formen på ægget er næsten ikke ændret i stolens design, og man er ikke i tvivl om, hvor inspirationen til den kendte stol kommer fra.

Lad dig selv inspirere af møblerne her!