Danskere tænker sig ikke om når de køber bolig

Date Added: marts 14, 2012

Author: Floyd

Flere og flere Danskere sparer en masse vigtige faktorer væk, når de begiver sig ud i boligkøb. Det kan dog være rigtig farligt og tilmed vælte økonomien, hvis ikke man som boligkøber sørger for at få fat i ting som en tilstandsrapport og ejerskifteforsikring

Årsagen til, at flere vælger at spare på visse tiltag kan blandt andet være fordi, at boligkøbere er mere tilbøjelige til at tegne forsikringer og lignende på huse med skavanker, og undlade selvsamme på huse der ikke har.

Hvordan skader karakteriseres i form af alvorlighed via et normalt huseftersyn, har nødvendigvis ikke noget at gøre med omkostningerne af disse i sidste ende.

En tilstandsrapport karakteriserer for eksempel en ”K0” skade som mild og en ”K3” skade som alvorlig.

K1 skader kan dog sagtens være mere omkostningskrævende end alle andre. Samtidig er det slet ikke sikkert, at du behøver at udbedre alle K3 skader.

Usikkerheden omkring fremtidige konsekvenser af diverse skader, gør det utroligt vigtigt at gå i dybden med boligens tilstand og ikke kun vurdere situationen fra et overfladisk niveau. Det er derfor altafgørende at få udarbejdet disse rapporter, både som køber og sælger, så du til hver en tid har kontrol over omfanget af skader.

Samtidig skal du også have udarbejdet en tilstandsrapport af den årsag, at du selv kan ende med at bøde for skader hvis du undlader at få den lavet. Har du planer om at købe et hus hvor det umiddelbart ikke ser ud til at have nogle skavanker, kan det ende ud med at du står til ansvar for alvorlige skader der blot ikke var mulige at anskue fra starten. Du har derfor brug for en byggesagkyndig til at udarbejde en tilstandsrapport samt professionelle til andre sager, du ikke selv har helt og aldeles styr på.