Tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten

Date Added: december 17, 2014

Author: Rosa Andersen

Du kan bestille et huseftersyn – og elinstallationeftersyn på et villaer/hus/rækkehuse, et sommerhuse og en ejerlejligheder. Det er dog ikke så tit, man laver huseftereftersyn på ejerlejligheder. Når der laves Tilstandsrapporten- og elinstallationsrapport på en ejerlejlighed, skal ejerlejlighedens fælleseje nemlig gennemgås – ellers er rapporterne ikke gyldige.

?

Sælger huset/boligen skal ofte selv bestiller tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten

Boligsælger skal bestille en tilstandsrapport/elinstallationsrapporten hos en bygningssagkyndig. Som boligsælger kan du alternativt få en ejendomsmægler til at formidle kontakt til et forsikringsselskab, der så finder en bygningssagkyndig, men ejendomsmæglerne må ikke formidle den direkte kontakt mellem sælger og bygningssagkyndig. Det er en lov der er lavet for at beskytte forbrugerne.

Tilstandsrapportens gyldighed og pris

Tilstandsrapporten er gyldig i 6 måneder og koster 3.500 til 12.000 kr., alt efter størrelsen på huset/boligen. Inden perioden udløber, kan du få rapporten fornyet for 6 måneder til ofte en reduceret pris.

Rapporten er gyldig fra den dag, den beskikkede sagkyndige indberetter rapporten. Den beskikkede sagkyndige skal indberette en tilstandsrapport senest 14 dage efter gennemgangen af boligen.

Der er ofte mange penge at spare, hvis man får lavet elinstallationsrapporten med det samme.