Tinglysning af skøde – Sådan gør du

Date Added: september 5, 2015

Author: Jonas Jørgensen

Hvis du har købt en ny bolig, så kender du sikkert til hele problematikken omkring skødet. Specielt hvis du har prøvet sæelvsalg af din bolig.
Et skøde skal tinglyses og det hele kan være en svær proces. Men denne guide vil forhåbentlig gøre dig klogere på, hvad der sker i processen, når et skøde skal tinglyses. Det er nemlig sådan, at et skøde skal tinglyses før det officielt tilhører dig. Først når det er tinglyst, så tilhører boligen dig og dermed er bolighandlen overstået.

Et skøde skal indeholde en masse detaljer, som lovgivningen tilskriver. Det skal blandt andet fremgå, hvem sælger er, hvem køber er, adresse, de økonomiske detaljer omkring salget samt den officielle dato for selve overdragelsen af skødet. Et skøde skal der skrives under på før det kan tinglyses. Det er sådan, at både sælger og køber af boligen skal skrive under på skødet før det kan tinglyses. Når det er sket, så bliver skødet sendt ind til tinglysning sammen med de føromtalte detaljer. Når det er sket, så bliver skødet tilføjet til tinglysningensbogen og boligen er derefter officielt din.

Tinglys med NemId

I disse digitale tider, der foregår hele vores liv på internettet. Det betyder også, at skødet findes digitalt. I den forbindelse, så skal du logge ind med NemID og skrive under på skødet og sørge for, at skødet bliver tinglyst digitalt. Tiden hvor et skøde var et fysisk dokument er overstået, da det hele foregår på internettet. Det gør selvfølgelig, at det hele er blevet nemmere og at det hele vil kunne blive overstået langt hurtigere end tidligere. Det kan muligvis være, at du husker, at der var nogle problemer, når skøder skulle tinglyses digitalt. Men det er efterhånden en del år siden og det er blevet et meget effektivt system nu. Et hvert system har nogle børnesygdomme, hvilket dette tinglysningssystem også har haft. Men der er kommet styr på problemerne nu, hvilket gør, at det kører hurtigt og effektivt. Det hele foregår online, hvilket gør, at der ikke er nogen ventetid. Selve systemet, hvor dit skøde bliver tinglyst, stammer fra september 2009 og siden har det udviklet sig enormt. Systemet bliver hele tiden opdateret og udviklet, så du får den bedste service. Derfor skal du ikke frygte, når du næste gang skal ind og tinglyse et skøde. Det hele vil foregå ekstrem hurtigt og effektivt.

Når dit skøde skal tinglyses, så er det en meget god idé, hvis du får en advokat til at hjælpe dig. Der er, som du kan fornemme, en masse detaljer, som skal overholdes – både for din, sælger og lovgivningens skyldt. Derfor skal det hele gøres ordenligt. Hvis du får en boligadvokat til at hjælpe dig, så sikrer du dig, at det hele bliver gjort ordenligt og får den rette juridiske behandling. Det gør, at både du og sælger kan forlade bolighandlen med et smil på læben. Det kan være nogle svære og indvikle processer at skulle gå i gennem, hvis man ikke har forstand på det eller prøvet det før. Men det har en boligadvokat. Vedkommende vil sørge for, at det hele bliver gjort til punkt og prikke, så du blot kan sidde derhjemme og slappe af. Boligadvokaten ordner alle detaljer og får skødet tinglyst, hvilket vil gøre det hele mere afslappet for dig.

At få tinglyst sit skøde var tidligere en langsommelig process. Du skulle ned på kommunekontoret og det skulle sendes frem og tilbage mellem dig, sælger og det offentlige system. Men sådan er det ikke længere. Nu foregår det hele digitalt, hvor du logger ind med dit NemID og hurtigt kan få dit skøde tinglyst. Tidligere kunne det tage ekstrem lang tid, men i vore dage kan det hele nærmest blive overstået på en dag. Det gør, at din næste bolighandel kan foregå ekstrem hurtig. Det skal dog understreges, at selvom det går hurtigt, så er der stadig en masse krav og detaljer, som du skal være opmærksom på.

Skødet skal stadig indeholde en masse detaljer før det kan tinglyses. Det skal blandt andet fremgå, hvem du som køber er, hvem sælger er, dato for overdragelsen samt de økonomiske detaljer ved handlen. I den forbindelse så anbefales det stadig, at du får dig en boligadvokat, som kan ordne det for dig. Det koster selvfølgelig penge at få en boligadvokat til at tinglyse dit skøde, men det kan hurtigt vise sig, at være pengene værd. Du kan blot læne dig tilbage og efterlade det til en, der har profesionelle briller på og har den nødvendige juridiske viden for at tinglyse et skøde. Selvom det hele foregår digitalt, så er det stadig en hård og svær proces at skulle i gennem, hvis man ikke har prøvet det før eller ikke har viden omkring det. Med anskaffelsen af en boligadvokat, så sikrer du dig, at dit skøde bliver tinglyst på den helt rette måde, så både du og sælger kan forlade handlen med et smil på læben.