Boligtendenser i 2018

Date Added: februar 13, 2018

Author:

Boligtendenser er noget, der kommer og går, så man bør altid overveje, hvorvidt man virkelig godt kan lide tendenserne og vil beholde det over flere år, eller om det blot er en fase, hvor det er pænt fordi det er moderne. Det er en god overvejelse at tage, inden man vælger at lave hele badeværelset om i ét bestemt materiale, som måske kun er moderne i en kort periode og derefter ikke vil virke så interessant mere. Gør derfor op med dig selv, hvordan din smag er med hensyn til indretning i din bolig, og følg tendenserne efter det.

Marmor

Gennem 2017 og fortsat i 2018 er en af de største tendenser det fine marmor. Marmor er ideelt til badeværelset, som kan gå igen på væggene, gulvet, badekarret og håndvasken, hvis man bare falder pladask for marmor som materiale. Marmor er dog også begyndt at komme mere ind i stuerne i form af små runde marmorborde eller brede sofaborde i marmor. Der findes også plader i marmor, som man kan stille i vindueskarmen i stuen med stearinlys på, for at tilføre en hyggelig stemning. Marmor er med til at give en følelse af god kvalitet og luksus, som gør, at det også vil være smukt at se på efter det ikke er moderne mere.

Messing

Messing er et materiale, som desuden går godt i spænd med det førnævnte marmor på badeværelset eller i stuen. Messing ser smukt ud på badeværelset belagt på vandhanen til håndvasken og bruseren i badet. Derudover ses messing især på lysestager, urteskjulere og lamper, der kan fungere som en fin detalje i hjemmet. Messing er i dag så populært, at man kan få mange forskellige ting til boligen i det materiale.

Grønne planter

Planter har generelt set altid været populært i hjemmet, men det er især de helt grønne planter, der for tiden er rykket ind i de fleste menneskers hjem. Det kan både fungere på badeværelset, hvis der ellers er plads nok, og i stuen og soveværelset. Den store grønne plante fingerfilodendron, også kaldet ’bloggerplanten’ er især populær i de moderigtige hjem. Derudover er planten Pilea også en populær plante med sine finurlige runde blade. En af de mest udbredte planter i de danske hjem er desuden kaktussen i alle dens afskygninger, farver og former. Kaktussen er en utrolig nem plante at passe, og tilfører samtidig hjemmet lidt mere kant med sit lettere barske udseende.

Keramik

Keramik tilfører en mere personlig og hjemlig fornemmelse til boligen, og derfor forstår man godt, hvorfor keramikken igen har fået sin storhedstid i de danske hjem. Det er især vaser, tallerkner, krus og skåle i keramik, som man ser i de forskellige hjem. Man ser det desuden også brugen af keramik på diverse caféer, der søger at få en hyggelig og indbydende atmosfære.

Tøjstativer

Tøjstativer er også kommet mere og mere ind i hjemmene hos de modebevidste kvinder og mænd, der ønsker et boliglook, der bærer præg af looket fra en tøjbutik. Tøjstativerne skal dog have et vist poleret udseende, som f.eks. et dress-up stativ fra nomess. Nomess Copenhagen design har fokus på enkle, minimalistiske designprodukter, der organiserer og overskueliggør hjemmet.