Gulve af forskellig slags

Date Added: juni 30, 2008

Author: Mads Jensen

Gulv er ikke bare gulv. Der findes efterhånden utroligt mange forskellige slags gulv til ethvert behov og enhver smag.

Den meste almindelige type gulv i Danmark er selvfølgelig trægulvet. Typisk er trægulv lavet som enten plankegulv eller parketgulv. Plankegulv består af en masse parallelt lagte planker, der er enten massiv eller lamelopbyggede. Parketgulv består derimod af korte parketstave der fx. kan lægges i mønstre.

En anden populær type gulv er flisegulvet, som man især ser i køkkener og badeværelser. Fliserne kan fåes i alle størrelser – fra helt små mosaiksten til store regulære fliser. Fliserne kan have mange forskellige overflader og farver, så ifht. trægulve er der langt større muligheder hvis du lægger dit nye gulv med fliser.

I danske hjem ser man også tit laminatgulve og terrazzogulve. Laminatgulve kan lige hvad som helst. Ofte trykkes laminatgulvet med et mønster der fx. ligner træ eller fliser. Terrazzogulve er en blanding af cement og stenflis med et meget karakteristisk udseende. I modsætning til laminatgulve, så er det kun farven der kan ændres på terrazzogulve.

En sidste type af gulve er betongulve. Denne type gulve dækkes ofte af en anden type gulv som fx. trægulve, men i mange danske hjem kan man se det bare betongulv i kælderen.

Du kan læse meget mere om gulv og forskellige typer gulv (fx. trægulv) på ASiden.dk.