Hvad er prisen på et typehus?

Date Added: september 27, 2015

Author: Kin Sørensen

Mange der ønsker at få bygget et typehus, er er meget i tvivl om, hvad det kommer til at koste for at få bygget sit drømmehus. Der er flere forskellige parametre der spiller ind, når prisen for et givent hus skal fastsættes, og ofte er der sammenhæng mellem de valg du valg og ændringer du tager til den endelige pris på huset.

?

Hvor meget skal du have lavet om?

Som jeg skrev så er der oftest for ikke at sige altid sammenhæng mellem de valg du tager og prisen på huset. Hvis du har fået den opfattelse af, at et typehus skal bygges som på den originale tegning, så er det helt forkert. Du kan nemlig sagtens få lavet om på de originale tegninger dog mod beregning. Det er de færreste der ser tegningerne på et typehus og synes, at det er helt perfekte for dem og deres familie. De fleste ønsker at få lavet et rum eller flere mere, ønsker at lave lidt om på indretningen eller ønsker at få gjort et rum større, så det bedre passer til deres husstand. Alt dette vil i de fleste tilfælde være muligt for det fleste firmaer, dog skal man have i baghovedet, at der vil komme en ekstraregning .

?

Hvad er prisen pr. Kvadratmeter?

Denne måde at afregne prisen kan godt være lidt misvisende. For det første, så kan det være svært at sammenligne de forskellige firmaer, da det langt fra er alle der ønsker at afregne efter denne metode. For det andet så er der ikke taget ekstraregninger i betragtning med denne afregnelse metode. Det betyder altså at de ændringer du ønsker at få lavet på huset ikke vil blive regnet med som ekstra kvadratmeter, men vil blive regnet med som ændringer på de originale tegninger. Det vil i de fleste tilfælde være dyre at få lavet ændringer end at få lavet tilbygninger, da tegningerne skal tegnes om af en ny arkitekt.

Som sagt så er det generelt svært at sammenligne typehusfirmaer, da de ikke har konkrete priser og man er nød til at indhente tilbud for dem alle for at få et fuldt overblik over markedet. Derfor kan det være utrolig svært at finde de firmaer man skal sig fra, og hvilke man sagtens kan benytte sig af. Du kan læse mere om, hvordan du vælger hvilket typehusfirma du skal benytte dig af her.