Statiske beregninger af bærende konstruktioner

Date Added: april 16, 2016

Author: Martin Sølberg

Måske kender du ikke ordet statiske beregninger, men det bliver også tit kaldt ingeniør beregninger. Det er beregninger, der bliver foretaget for at lave statisk dokumentation til f.eks. bærende konstruktioner.

Hvad er statiske beregninger?

Statiske beregninger er en måde, hvor man måler, hvordan to eller flere bygningsmatreialter påvirker hinanden under en konstruktion. Dette bør gøres, da det er yderst vigtigt og faktisk også rent lovgivning, at det skal gøres. Problemet ved ikke at bruge statiske beregninger, når du skal have bygget en hus, kælder eller lave lejelighed er, at det vil kun skabe problemer for dig selv i sidste ende.

Ingeniørberegninger bliver ofte set, når man skal rive en bærende væg ned. Her er der eksperter, der kan hjælpe på området og hjælpe dig sikkert og succesfuldt gennem dit nuværende eller næste byggeri. Det anbefale altid, at du tager kontakt til ekspert hjælp, hvis du skal lave en vigtig konstruktion, der kan påvirke hvorledes det kan lade sig gøre eller ikke.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal bruge statiske beregninger eller ikke, så er her nogle eksempler, hvor statiske beregninger altid skal bruges.

?

  • Byggeri af nye huse eller konstruktioner
  • Tilbygning i nuværende huse
  • Nedrivning eller ombygning i nuværende huse

Som skrevet i starten af artiklen, så er det oftest et lovkrav, at der skal laves statiske beregninger, og det er ikke noget man kan gøre selv. Her er man nød til at søge profesionel hjælp.

?