Vælg den rigtige brolægger og få det bedste resultat

Date Added: november 4, 2013

Author: Knud Oksbøl

Som brolægger har man igennem sin udannelse lært, at lægge mange forskellige slags sten. Dette kan både være brosten, chaussésten, kantsten og sågar klinker i dit badeværelse. At lægge disse kræver utroligt meget kordination og erfaring.

For det første skal brolæggeren lære, at lave et flot underlæg. For en terrasse fx er dette for det meste en eller anden form for sand eller meget ”småt” grus. Før dette kan lægges, skal der derudover naturligvis graves ud og når det er gjort, skal sandet samtidigt være fuldstændigt vater, således at stenene ikke kommer til at ligge skævt.

Først efter alt dette er sket, kan lægningen af stenene begynde.

Det kan måske være ganske udmærket, at få den første og bedste til det. Men trods det, at denne måske er den bedste brolægger priser værd og virker ganske udmærket. Så anbefaler jeg dog stadigvæk, at lave et forholdsvist grundigt baggrundstjek, på personen du vil have til at lægge dine fliser, brosten eller hvad du ønsker.

Det tager nemlig ufatteligt mange arbejdstimer at lægge en terrasse og nærmest lige så lang tid, at samle stenene op igen, hvis arbejdet skulle være blevet lavet dårligt. Hvad jeg prøver at fortælle dig er altså, at du kan risikere at betale mange tusinde kroner, for et stykke arbejde, som er pisse skævt og på ingen måde pengene værd.

Det er så i sidste ende heldigt, at der er rigtigt mange af vælge imellem. Nogle brolæggere har en udannelse og nogle forsøger sig uden. Hvem du vælger, er 100% dit valg. Men tjek hans referencer og sørg for, at arbejdet bliver gjort ordentligt, allerede første gang. Ellers er det alligevel dig, som kommer til at betale, selvom resultatet er noget værre juks.