Indret dit køkken praktisk

Date Added: november 6, 2013

Author: Peter Sørensen

Det er dog mindst lige så vigtigt at være opmærksom på, hvordan man vælger at indrette sit nye køkken – både hvad angår selve indretningen, men også i forhold til valget af nye køkkenelementer.

Tænk på dine behov

Sørg for at tænke på dine egne behov, når du skal vælge nyt køkken og indrette et af boligens vigtigste rum. Alt for mange vælger at købe og indrette nyt køkken, efter hvad man tror, der ville kunne øge boligens værdi. Men flere undersøgelser viser, at køkkenet er et personligt valg, og det betyder således også, at mange nybagte boligejere vælger at udskifte køkkenet, når de overtager deres nye bolig.

Køkkenet er en arbejdsplads

Rigtig mange timer bruges i køkkenet, og langt de fleste timer i køkkenet tilbringes stående under madlavningen, opvasken mv. Køkkenet er din arbejdsplads i hjemmet, og derfor bør du også indrette dit køkken, så det rent praktisk tilgodeser dine og familiens behov.

Placeringen af køkkenelementer, vask og komfur samt højden af dit køkkenbord er blot nogle af de ting, du bør have i tankerne, når du skal indrette dit nye køkken.

I et stort køkken er der plads til at indrette flere arbejdsstationer, hvorimod det i et mindre køkken er meget vigtigt at være opmærksom på at udnytte pladsen optimalt.

Køkkenbordets højde

Ved stående arbejde er det vigtigt, at man er særlig opmærksom på bordets højde. På den måde kan man lette hverdagen i køkkenet. Sørg for at køkkenbordet monteres i den højde, der passer til familiens kok/kokke.

Placering af vask og komfur

Vasken bør placeres, så der er plads fra begge sider, da mange oplever, at der skabes en unødig flaskehals omkring vasken, fordi familiens medlemmer både skal vaske op, skylle grøntsager og bruge vand til madlavningen.

Hvis du påtænker at installere opvaskemaskine i køkkenet, er det desuden mest praktisk at placere opvaskemaskinen i nærheden af køkkenvasken, så du lettere kan skylle tallerkner, gryder og anden service af, inden du fylder i opvaskemaskinen.

Når placeringen af komfuret skal vælges, bør du vælge et sted, hvor du har god plads omkring komfuret, så du har mulighed for at kunne bruge pladsen omkring til at sætte fra på. Overvej desuden om bordpladen omkring komfuret skal være af varmefast materiale, så du let kan sætte varme gryder, potter og pande på bordplade.

?

Før komfuret placeres, bør du være opmærksom på, om det er muligt at montere emhætte/emfang ovenover.