Lys i mørket

Date Added: oktober 19, 2013

Author: Rasmus

Efteråret er over os. Vinteren er på vej og snart synes vi at det er om ikke nat, så i hvert fald mørkt det meste af dagen. Derfor er det vigtigt at vi ikke bare har lys nok i vores hjem, men også flot lys!


Måske har du allerede en designerlampe derhjemme? Ellers kan du med fordel investere i en designerlampe næste gang du synes boligen skal friskes lidt op. Merudgiften for en designerlampe er nemlig slet ikke så stor, som den har været. En lampe i et byggemarked eller Ikea koster hurtigt 500-600 kr, men i dag behøver du ikke slippe flere tusinde kroner for en designerlampe. Du kan faktisk få flere fede lamper til under 1000 kr.


Kartell Bourgie.

Når du ser den først er du i tvivl. Er det en antikvitet eller er det en ny lampe? Og det var netop denne tanke, som designeren bag Kartell Bourgie, Ferruccio Laviani, ønskede at du skulle have. Ved først øjekast tror man nemlig at Kartell Bourgie blev produceret i barokken, men når man kommer tænkere på lægger man straks mærke til at den i stedet er udført i det moderne materiale polycarbonat.


Hvis du ønsker en klassisk, men stilren Kartell lampe, er Bourgie klart det rigtige valg.


Flowerpot VP1.

Vi kender ham allesammen i Danmark, og han er samtidig lige så kendt og elsket i udlandet: Verner Panton. Verner Panton designede Flowerpot VP1 tilbage i 1968. Vietnamkrigen rasede og atomtruslen fra Sovjetunionen mod Øst var større end nogensinde før. Samtidig skyllede flowerpower bølgen ind over Europa og kulminerede med studenteroprøret i Paris. Måske var det derfor at Verner Panton ønskede at skabe et så harmonisk design. Lampen minder mest af alt om en omvendt hængende blomsterkrukke. Inde i denne krukke er der en anden krukke, der er nøjagtig halvt så stor. På denne måde virker lampen fuldstændig harmonisk og lyset spredes ud i rummet på en afslappet måde.