Valg af ny Sofa

Date Added: august 25, 2016

Author: Steen M. Nielsen

Valg af ny Sofa

Når du skal ud at købe ny sofa, der gerne skal holde i mange år frem, er der flere ting, du skal overveje. En god sofa skal opfylde forskellige krav an på brugen. Vi giver dig her 3 gode råd til, hvordan du vælger den rigtige sofa.

Hvordan bruger du din sofa?

Et vigtigt spørgsmål, du kan stille dig selv, når du står overfor at købe ny sofa er, hvordan bruger du din sofa? Sidder du op i din sofa, når du hygger med venner og familie, drikker kaffe, ser film eller spiller spil, eksempelvis PlayStation? Så skal du vælge en sofa med god siddekomfort.
Hvis du sidder op i din sofa, er det derfor en god idé at vælge en sofa med en god fast hynde, som giver dig ekstra støtte i ryggen og lænd. Dybden på sofaen kan variere meget, så overvej også hvor ret i ryggen, du ønsker at sidde i din sofa. Vælg et armlæn til støtte i sofaenderne, der er mellemhøjt, samt eventuelt en sofa med en nakkestøtte for den helt perfekte støtte.
Hvis der er plads, så køb gerne både en 3-personers og 2-personers sofa, som du kan stille overfor hinanden med et sofabord i mellem, så du på den måde får en rigtig god sofa hyggekrog, hvor du og dine gæster sidder behageligt overfor hinanden, når I snakker.

Tilsæt gerne en flot puf, hvis du vil have lidt ekstra støtte til benene og som samtidig kan bruges som en ekstra siddeplads til børn.
Er du mere til en flyder sofa, hvor du elsker fornemmelsen af at ”synke ned” i sofaen efter en lang dag på arbejde, eller ligge ned for at nyde en god film, så overvej at vælge en sofa med mere sæddedybde. Vælg et par forholdsvis flade eller skrå armlæn. Øg komforten ved at supplere med puder for rigtig at sidde blødt og synke ned i sofaen.
Prøvesid gerne en masse sofaer for at finde den helt rigtige sofa til dig og familien eller venner.

Hvis sofaen kun er til brug på gæsteværelset eller børneværelset, da er det en sovesofa, du skal kigge efter, da denne kan opfylde flere af de ønskede behov. En god sovesofa er generelt ideel til gæsteværelser, sommerhuset og arbejdsværelset, da den udover at bruges som sofa, kan foldes ud som en ekstra soveplads. Der er praktisk, når der kommer gæster på besøg.

Overvej, om du er til stof eller læder

Det er en god idé at tænke over sofaens materiale, når du vælger ny sofa. Har du små børn, hunde, katte, mange gæster eller indtager du tit dine måltider i sofaen, så vil et stof betræk ikke holde ret langt tid, ligesom det er svært at gøre rent hvis eksempelvis et barn spilder, is, slik, mælk og lignende, overvej i stedet en sofa i læder. En læder sofa kræver som regel ikke megen vedligeholdelse og hvis sofaen har overfladebeskyttelse er den rimeligt let at holde. Læder kan tåle en fugtig klud eller vaskes og derved holdes smukke i mange år.

Drømmer du derimod om en varmere og mere behagelig sofa, skal du vælge en sofa i stof. Betrækket kan være fremstillet af plast, naturfibre eller syntetiske fibre og fås med anti-smuds behandling, (kaldes og NanoCover) der gør materialet mere slidstærkt. Husk at imprægnere sofaen fra start og løbende at rense og imprægnere sofaen, for på den måde at forlænge sofaens levetid, dette er noget mange glemmer.

Overvej, sofaens størrelse

Når du skal se efter en ny sofa, så husk at tænke over, hvor sofaen skal placeres i stuen. Det er vigtigt at have et godt øje for rummets størrelse, samt lysindfald og den ønskede indretning, så sofaen kommer til at passe helt rigtigt ind.

Er din stue lille, er det en god idé at vælge en sofa, der visuelt virker let. Det kan du gøre ved at vælge en sofa, som ikke bliver for stor, så den optager unødigt plads. Sæt eventuelt en lænestol ved siden af sofaen, hvis du mangler en ekstra plads. Vælg gerne en sofa på høje ben, så der kommer luft under, for det giver en fornemmelse af lethed, som om at sofaen svæver. Tænk også over farven på din sofa, hvis den skal stå i et lille rum, for lyse farver giver en let stemning, hvorimod en mørk sofa suger lyset til sig og får rummet til at virke mindre.

I en stor stue har du større frihed til at vælge form og farver på din nye sofa. Tænk gerne over, hvilke møbler du ellers har, så sofaen får en flot kohærens med resten af husets stil. Skal der være plads til hele familien, kan du med fordel vælge en hjørnesofa til stuens ene hjørne og derved skabe en rigtig hygge krog.

Husk at tage mål af placeringen og indgangen til din stue, inden du forelsker dig i en sofa, for det er så ærgerligt først at opdage, at sofaen ikke kan være i stuens bredde eller kan komme ind i hjemmet.