Vask af sengetøj

Date Added: oktober 11, 2013

Author: Jens Madsen

Allergi

Flere og flere oplever en allergisk reaktion imod fx pollen og støvmider. Specielt støvmider kan være et problem i forbindelse med puder eller sengetøj, da støvmider finder sengemiljøet perfekt at leve i. Støvmider lever blandt andet af døde hudceller og hår, som ofte er at finde i sengen, hvilket gør det særligt attraktivt for støvmiderne at boltre sig der.

Ud over at vaske dit sengetøj ofte, bør du også være opmærksom på i visse perioder af året at tørre dit sengetøj i tørretumbleren i stedet for at tørre det på tørresnoren udendørs. Selvom det ikke rent miljømæssigt er hensigtsmæssigt at tørre sengetøjet i tørretumbleren, slipper du for, at pollen sætter sig fast i sengetøjet udendørs.

Hvis du har husstøvmideallergi anbefales det at skifte sengetøj en gang om ugen eller hver 10. dag. Herudover bør man også sørge for at vaske dyne, pude og rullemadras minimum to gange om året for at slippe af med husstøvmiderne.

Minimum 60 grader

Når du vasker dit sengetøj, skal du derfor også være opmærksom på, at det er nødvendigt at vaske sengetøjet ved den rigtige temperatur. Pletter og mindre snavs bliver vasket rent ved relativt lavere temperaturer, men bakterier og støvmider udryddes først ved minimum 60 grader.

Hvis du har været syg, kan det derfor altid være en god idé at skifte på senge, for at undgå at smitten breder sig via spredning af bakterier. Hvis du vasker dit sengetøj med klude, håndklæder mv., bør du også være opmærksom på, at der findes andre bakterier i fx karklude end i dine håndklæder og dit sengetøj. Derfor er det vigtigt, at vandet når op på minimum 60 grader, hvis du vil være sikker på at slå alle bakterier ihjel.

Vask slider på sengetøjet

Desværre slider hyppig tøjvask på dit sengetøj, som både mister farve og bliver tyndslidt, og det kan være tid til at skifte sengetøjet ud med noget nyt. Hvis du gerne vil skifte sengetøjet ud med noget nyt, kan du med fordel besøge JYSK, som har et stort udvalg af sengetøj, både ensfarvet, mønstret, stribet etc. Desuden har JYSK sengetøj i stort set alle kvaliteter og lavet af forskellige former for materialer.