Sådan finder du et billigt flyttetilbud

Date Added: juni 16, 2017

Author: Erik Olsen

Før i tiden var det familien, der hjalp til når man skulle flytte. Pizza og sodavand fungerede som betaling, og indbo og flyttekasser blev trukket ned og op ad trapper. Nu er det mest udbredt at hyre reelle flytteforretninger. Det er fordi, at vi synes opgaven med at flytte er svært at gøre selv og at vi i et moderne liv ejer mange flere sager i forhold til i gamle dage.

Der er i dag særdeles mange flytteforretninger i Danmark at vælge imellem og det er kendt, at en del ikke har det optimale sæt at anmeldelser. Der har været talrige omtaler i pressen om folk, som har fået totalskadet deres flyttegods eller har fået holdt deres flyttelæs tilbage grundet uoverensstemmelser. Priserne hos flyttemænd varierer endvidere ret meget. For nylig foretog Forbrugerstyrelsen en priskontrol blandt billige flyttefirmaer. Opgaven drejede sig om flytning af en 35 kvadratmeter lejlighed med alm møbler samt 40 flyttekasser. Flytteafstanden var 20 kilometer og flytteselskaberne skulle have en flytteforsikring. 75 flytteforretninger blev forespurgt og der kom 29 tilbud retur. Priserne varierede fra 3.000,- kr til 6.600,- kr for nøjagtig den samme flytteopgave.

Det kan altså blive en dyr udgift at flytte, såfremt man ikke er påpasselig. Man skal dog samtidig huske på, at et tilbud ikke blot handler om pris men også om man har tiltro til flytteforretningen, om du kan få flyttet på en eksakt dato, om forsikring er inkluderet mm. Den store forskel i priserne dækker også over, at der forskel på flyttefirmaerne. Nogle er specialiseret i større flytteopgaver og kontorflytninger, og andre er med lastvogne og mandskab parat til små opgaver, og de vil oftest også være de billigste. I forhold til flytteforsikringen skal man huske, at den ikke dækker, når skaden er hændt fordi ejendelene er pakket utilstrækkeligt. Spejle skal f.eks. være emballeret ekstra omhyggeligt. Få f.eks. 3 flyttetilbud fra flyttefirmaer i Odense.