Sæt boligen i stand

Date Added: april 19, 2018

Author:

Foråret er for alvor skudt i gang, og får vi får set os om, så er det sommer. For mange betyder sommer lange lyse nætter, hvor familie og venner er samlet. Derfor er der mange danskere, som vælger at få istandsat deres bolig, så den er klar til sommeren. I denne artikel kan du derfor finde gode råd til, hvordan du istandsætter boligen.

 

Planlægning

Det er vigtigt, at man får styr på hele sin planlægning, inden man begynder med projektet. Sørg derfor at have styr på hvilke ting, som der skal ordnes, hvem der skal ordne det, og hvornår i processen det skal ske. Når man skal istandsætte sin bolig, så er det fordelagtigt at starte med de største problemer, som man har valgt at udskifte eller på anden måde få styr på. Hvis du for eksempel har fugt i kælderen, så er det en god idé at starte her, da du på den måde mindsker chancen for skimmelsvamp og en række andre ulemper, som fugt medfører. Ved at starte ud med de største problemer, er du sikker på at du har tid og råd til at få ordnet problemerne.

Når du skal gøre op om, hvem der skal stå for renoveringen, så er det en god idé at overveje, hvor meget af arbejdet, som man selv kan klare. Man kan spare mange penge ved at klare nogen af tingene selv, dog tager det meget tid og selvfølgelig også kompetencer. Det vigtigste er, at man får det bedste resultat, så hvis man ikke mener, at man kan opnå det bedste resultat ved at gøre det selv, så skal man lade vær.

Vær kompromisløs

Alt afhængig af hvad du ønsker at få gjort ved din bolig, for at den står klar til sommeren, så kræver det mange penge. Det er ikke alle mennesker, som lige har kapitalen til at istandsætte sin bolig uden at gøre brug af en anden finansieringsmulighed. Derfor er der mange danskere, som vælger at tage et lån. Det kan være en god idé at vælge et lån med afdragsfrihed på huset, som netop gør det muligt, ikke at skulle betale tilbage på sit lån i en aftalt periode. I den aftale periode har man derfor mulighed for at prioritere andre ting, såsom at istandsætte huset eller haven. Når man istandsætter sit hjem, så er det vigtigt, at man ikke går på kompromis med hvad man ønsker. Hvis du ønsker et tegltag, så skal du ikke nøjes med et ståltag bare fordi det er billigere. Det kan godt være, at de ting som du ønsker er nogen af de dyrere valg, men du vil med garanti også blive mere glad for disse, end hvis du blot købte det billigste. Tøv derfor ikke med at tage et lån eller vente et år på, at du har sparet nok penge sammen til lige det, som du har lyst til.

 

Glem ikke haven

Selvom den danske sommer ikke altid byder på solrige dage med en temperatur over de 20 grader, så kan det stadig være en god idé at istandsætte haven. Det behøver ikke at være haven, som er hovedmålet i din istandsættelse. Dog kan man komme langt med en omgang maling, som desuden giver huset et helt nyt og frisk udtryk. Det kan altså gøre underværker at gøre en masse småting. Så sørg for at klip hækken, slå græsset og mal de borde, som du har udendørs. Når du skal male udendørs, så er det vigtigt, at du benytter træbeskyttelse, da malingen får et bedre og et langvarigt resultat. Haven kan også synes bedre istandsat, hvis der bliver plantet nogen blomster og andre planter, da de dekorerer haven.