Skal jeg vælge manuelle eller automatiske skydeporte?

Date Added: august 17, 2016

Author: Jesper Nielsen

Der findes mange forskellige typer porte, og hvis du overvejer at montere en skydeport i forbindelse med byggeri af bolig, er det helt bestemt værd at afdække dine behov og krav til en port, så du i sidste ende står med den mest optimale løsning.

Der er ingen tvivl om, at der i dag specielt er én type skydeport, der er gået hen og blevet særdeles populær, når det handler om at få en velfungerende og brugervenlig port til boligen, og det er el-porten.

Skydeporte med el-mekanismer, der sikrer dig komfort og funktionalitet

Når du vælger en af de mange spændende el-porte, som findes på markedet, vælger du i høj grad komfort. Til forskel fra den manuelle port, hvor du er nødt til for eksempel at stå ud af din bil for manuelt at åbne den, så går det helt anderledes nemt og hurtigt, hvis du vælger en el-port.

Ved hjælp af en fjernbetjening sørger du med ét enkelt tryk på en knap for, at porten åbner, eller du kan vælge, at den skal fungere via et specielt kodekort eller bevægelsessensorer.

Adgangslåger, som disse, er en fremragende idé hvis du ønsker at skabe tryghed og sikkerhed omkring din bolig.

Der findes flere konstruktioner at vælge imellem, og herudover kan portene nærmest skræddersyes til dine behov, både hvad angår størrelse og udseende. De enkelte typer af porte kan være fremstillet af forskellige materialer, og her er det først og fremmest stål og aluminium, som er de foretrukne.

Skulle du have specifikke ønsker til design, så som gitter eller lukket udfyldning, kan meget lade sig gøre, dog naturligvis under behørig hensyntagen til funktionalitet og egenvægt.

Nogle typer af skydeporte leveres i manuelle udgaver til betjening og aflåsning med håndkraft, mens andre kun leveres som automatiske løsninger med elektrisk motor.

Selvbærende og bundkørende skydeporte i mange forskellige udgaver

Skydeporte bevæger sig i sagens natur sidelæns. Det kan ske ved hjælp af 2 konstruktionsprincipper. Den første er en selvbærende konstruktion, som svæver frit over jorden, og hvor bunden skal være robust for at kunne bære hele konstruktionen.

For det andet kan man bestemme sig for en bundkørende skydeport, som betyder, at den kører på en skinne. Det er oftest den konstruktion, der anvendes, når porten er en tungere konstruktion, og hvor en selvbærende skydeport ikke kan komme på tale på grund af vægten.

Da der er tale om store konstruktioner, som kræver en ikke så ringe investering, er det naturligvis vigtigt, at du får den mest optimale løsning, ifølge Mobilhegn.

Det gøres blandt andet ved at sørge for at indhente de fornødne informationer om dine muligheder og så samarbejde med en erfaren leverandør, der kan tilbyde dig professionel rådgivning og aktuel vejledning. Det er også hos denne, at du som oftest kan få et tilbud gratis og ganske uforpligtende.