Slip for is på ruden, når nattefrosten starter

Date Added: november 22, 2013

Author: Peter Knudsen

Men samtidig med der skrues op for radiatoren og hyggen indenfor, er det også snart tid til at skulle stille vækkeuret ti minutter tidligere, når nattefrosten sætter ind. Der skal nemlig være tid til at skrabe is af bilens ruder, inden man kan køre på arbejde. Der er dog heldigvis nogle råd til, hvordan du lynhurtigt slipper for at fryse i kulden og samtidig effektivt får fjernet is fra bilens ruder. Blandt ande ved hjælp af en garageport

Farligt og dyrt

Det er koldt, det sner, børnene er utilfredse, og du er sent på den – og så er der is på bilruden, som skal væk i en fart, så dagen kan starte. En situation, mange kan nikke genkendende til, og som ikke just giver dem en drømmestart på dagen.

Foruden at være et irritationsmoment er is på ruden også farligt i trafikken, hvis du som bilist ikke er væbnet med tålmodighed og derfor sætter dig bag rattet, inden isen er kommet af ruden. Det er desuden også vigtigt, at du fjerner eventuel is fra bilens kølerhjelm og tag af hensyn til dine medtrafikanter. Det kan være farligt at køre bag eller ved siden af et køretøj, som under kørsel taber et stykke is.

Gode råd

Mange bilister tyer til metoden at starte motoren og lade bilen og dens ruden blive varme, for at isen skal smelte. Det kan dog tage tid, hvis bilen ikke er udstyret med et godt klimaanlæg. Desuden er det ikke just godt for miljøet, da det forurener meget at starte en kold bil for blot at lade den køre i tomgang.

Der findes en række andre løsninger, som er mere miljørigtige. Blandt andet:

· I stedet kan du forsøge dig med at hælde lunkent vand over din bilrude. Pas på med ikke at hælde helt varmt vand over den iskolde rude, specielt hvis du har et par små revner fra et stenslag eller lignende i ruden.

· En anden løsning er at købe isfjerner på spray, som sprayes direkte på den tilisede rude.

· Du kan også vælge at dække din rude til med fx et tæppe.

?

· Hvis du har mulighed for det, kan det være en stor fordel at køre bilen i carporten om vinteren, eller endnu bedre hvis du har mulighed for at parkere i en garage med garageporte, som enten er tempereret eller frostfri, så bilen og ruderne ikke påvirkes af kulden. Indhent mere information hos Jem og Fix