Onlinespillet RuneScape

Date Added: maj 9, 2008

Author: Martin

På RuneScape.com samles dagligt flere millioner mennesker om et fælles mål: at udvikle sin karakter og møde nye venner. Men hvad er det, der gør dette spil så populært? Hvad får millioner af børn og voksne til at tage timevis ud af dagligdagen til formål for denne fiktive verden?
__________________________________________________

Computerspil er blevet kaldt en tidsrøvende, fordummende beskæftigelse, der efter manges mening har taget overhånd.

Andre ser de positive aspekter og hyller det faktum, at deres børn er frontløbere i den teknologiske hverdag – det digitale årtusind.
På Internettet findes mange af de spil, som børn, unge og voksne dagligt spenderer flere timer på, deriblandt MMORPG’et (Massive Multiplayer Online Role-Playing Game) RuneScape; et 3D-spil foregående i en middelalderlig verden.
Men hvad går det hele ud på?

Det sociale centrum

Når man spiller RuneScape er det sociale samvær en vigtig faktor; der chattes, kommunikeres gennem de tilhørende fora, samarbejdes om missioner samt fælles mål og interesser. Således frarøves børn altså ikke det sociale ved at spille computerspil, der bliver derimod sat nye standarder. Læsning og skrivning trænes, hvor de fysiske aspekter udebliver.

Gennem klaner, grupper og ganske enkelt ved at vandre rundt i den store RuneScape-verden, indlærer man kompetencer der kan bruges senere i erhvervslivet – så som det at tale til et internationalt publikum, i og med at RuneScape-spillerne kommer fra alle verdens lande.

RuneScapes baggrund

RuneScape har været online siden 1999, hvor spilfirmaet Jagex Ltd. blev stiftet af Gower-brødrene Andrew og Paul. ”RuneScape er designet til en så bred type af brugere som muligt,” skriver Andrew på RuneScapes hjemmeside. ”som udgangs- punkt udviklede vi spillet på en måde som vi troede vores venner ville synes var sjovt – hvilket vi stadig gør,” afslutter han. I dag har Rune-Scape mere end 6 millioner spillere, hvoraf 1 million mennesker betaler for at spille med udvidede landskaber og muligheder på såkaldte member-worlds, og er tilgængelig på engelsk og tysk.
Som betalende spiller kan man træne sin karakter i mere end 24 forskellige evner; man kan blandt andet bygge sit eget hus, træne specielle dyr eller lære magiske formularer og dyste mod andre spillere. Et af spillets hovedaspekter er øko- nomien, muligheden for at tjene penge, som på lige fod med virkeligheden er nødvendigt for at overleve i den virtuelle verden.

Mere end 350 udviklere, grafikere og testere arbejder på nuværende tidspunkt for Jagex, der har kontorer i Cambridge og London, England.
”Vores målsætning for 2008 er fortsat at udvikle og forbedre RuneScape, samt at oversætte spillet til flere ikke-engelske sprog,” udtaler en Jagexrepræsentant. ”Vi ønsker desuden at fortsætte som en af verdens førende spil-virksomheder, og er stolte over vores kåring som en af Storbritanniens bedste selskaber at arbejde for to år i træk.”

Som medarbejder hos Jagex er årlige banketter, paintball-konkurrencer og gratis frisk frugt hver dag bare et fåtal af de mange goder – og hvem ved, måske er det det der ligger til grund for den positive stemning i spillet?