Online gaming tiltrækker milliarder

Date Added: december 28, 2017

Author:

Der er omkring to milliarder mennesker der spiller computerspil, og flere millioner følger troligt med i online mesterskaber. Interessen for elektronisk sport er stødt stigende, og i takt med udviklingen og mulighederne, vil der uden tvivl være flere der bliver en del af denne trend.

 

Vi elsker spil!

Selvom online gaming efterhånden har været muligt i en del år, og derfor ikke er et videre nyt fænomen, får det mere og mere opmærksomhed i løbet af årene. Flere og flere finder interesse for de virtuelle muligheder, og online gaming er et helt fællesskab i sig selv. Der kommer mange nye spil på gaden hvert år, men ofte er det ”klassikerne” der får mest opmærksomhed. Poker er et af de spil der har vundet mere og mere popularitet gennem årene. Online poker er en relativ stor ting i dag, som mange dyrker – nogle endda som livsstil. Der er mange pokerudbydere på nettet hvor du har mulighed for at spille, samt sider med tip og tricks til hvordan du vinder i poker. En af grundende til den stigende popularitet kunne være de finansielle muligheder der er i poker. Det er der også i meget andet gaming, hvis du bliver god nok. I en Counterstrike turnering kan førstepræmien snildt ligge på mere end en million. Dog kræver det rigtig meget øvelse, før man ender i en liga med præmier på den størrelse. Du kommer ikke sovende til et gaming mesterskab.

 

Flere og flere vil være med

Der har været mange fordomme og bekymringer knyttet til computerspil. Er det usundt? Bør letpåvirkelige unge spille så meget? Det er asocialt og det er kun nørder der gør det. Nogle af disse myter og spørgsmål er efterhånden blevet skudt i jorden, da markedet for online gaming er eksploderet. Det er ikke kun blege teenagere der sider foran konsollen og går til den, de voksne er skam også med på legen. Samtidig med at markedet udvider sig til flere aldersgrupper, så er der også de generationer der er vokset op med den virtuelle verden – de holder skam troligt fast i den. Gaming kan et eller andet med at fange vores interesse.

 

Det sociale er også vigtigt

Igennem online gaming får mange et tilhørsforhold, så de føler, at de er en del af noget, og har et forhold til andre med samme interesse. Man kan sagtens få et kammeratskab gennem gaming, f.eks. ved at have faste spillepartner eller ved at spille i et velfungerende team. I nogle spil handler det om at gennemføre missioner som et hold, og selvom det er helt fremmede mennesker man nok aldrig ser igen, så har de en indflydelse på om det var en god runde, og påvirker derfor oplevelsen.

E-sportsklubber er også et fænomen der er blevet mere populært de sidste par år. Selvom man er sammen online, når man spiller, er det ikke helt det samme som er være fysisk sammen. Selvom man kun spiller, er det et andet form for fællesskab. Man kan være sammen om en fælles interesse, og muligvis udvikle ens evner sammen – ligesom i enhver anden sportsklub. Nok foregår det på nettet, men det er stadig socialt.