Almindelige lidelser hos kæledyr

Date Added: oktober 7, 2010

Author: Federikke Hansen

Dit kæledyr kan være plaget af en række lidelser. Den af bedste måde at sikre, at både du og dit kæledyr er glade, er at opdage hundesygdomme tidligt.

Diarré er en almindelig lidelse blandt hvalpe og voksne hunde. Blandt hvalpe, kan diarré være forårsaget på grund infektion mod virus, bakterier eller parasitter. Det kan endda være forårsaget på grund af stress eller ændringer i spisemønstre. Hos voksne er det næsten altid på grund af infektion, som normalt er på kort sigt. Hvis det fortsætter i flere dage derefter skal du kontakte din dyrlæge.

Hoste og nysen kombineret med løbende næse og udflåd fra øjne peger på en luftvejsinfektion. Dette er forårsaget af luftbårne bakterier og er meget smitsom blandt kæledyr. Sørg for at give dit kæledyr ordentlig behandling, da dette kan udvikle sig til dehydrering og lungebetændelse, hvis det bliver helt ignoreret.

Kennelhoste eller bortadella er en anden luftvejssygdom, som er smitsom. Som navnet antyder er det normalt i kenneler og dyreinternater, hvor hunde er i tæt kontakt med hinanden. Hvis du forlader din hund på en institution, så kan det altid anbefales at få det vaccineret mod kennelhoste. Kæledyr kan også få parasitter som lopper og mider, så renlighed bør altid prioriteres højt.

Masser af motion og kærlig pleje er, hvad der er nødvendigt for at holde et kæledyr sund og glad. Men ligesom hos mennesker, kan dyrere få sygdomme, selvom de får den bedste pleje. Hunde sygdomme skal behandles så tidligt som muligt, så du og dit kæledyr kan være i fred.