Fakta om hundetræning

Date Added: oktober 7, 2010

Author: Federikke Hansen

At træne din hund kan faktisk være en meget berigende oplevelse for både kæledyret og ejeren. Dette kan være en sjov aktivitet, som hjælper dig med at øge tilknytningen til dit kæledyr. Men at mestre kunsten at træne en hund, er man først nødt til at vide det grundlæggende om hundeadfærd.

Hunde er flokdyr. Det betyder, at de er vant til en social orden, og deres samspil er baseret på dette. Der er en alfahan, som er leder af flokken. Så du skal, som ejer, fremstå som alfa, for at dit kæledyr adlyder dig uden spørgsmål. Også regelmæssig interaktion med dit kæledyr er nødvendig for at den forbliver glad og sund. Hvis dit kæledyr ikke får ordentlig kærlighed fra dig kan den blive deprimeret og nervøs. Derfor er hundens adfærd stærkt afhængig af de sociale relationer. Dette kan også bruges i træning. At klappe, rose og lege med din hun, når den gør det rigtige er passende og gode belønninger. Som straf kan man derimod hæve sin stemme, ignorerer dyret og sætte det i et andet rum. Man må aldrig bruge vold eller lignende mod sit kæledyr.

Hunde har en kort hukommelse. Men de bevarer flere instruktioner, hvis du forbinder din kommando med noget andet. Gentagelse er en anden vigtig faktor, som hjælper dem med at huske dine instruktioner. Træning af din hvalp fra en tidlig alder vil hjælpe det med at være mere lydhør over for kommandoer. Gør træningen sjov, så vil dit kæledyr nyde det.