Fjern hundens besidderiske adfærd

Date Added: oktober 7, 2010

Author: Federikke Hansen

En hund får ejerfornemmelser for sit legetøj og sin mad og begynder at bevogte det. Den kan endda vise sin besiddertrang ved at vise tænder, knurre eller endda bide personer, der forsøger at røre dens ting. Denne form for hundeadfærd er uacceptabel, og for at imødegå det skal du først forstå baggrunden for en sådan hundeadfærd.

For at imødegå denne slags hundeadfærd er den første ting, du skal huske, at du ikke må reagere på en negativ måde og slå eller råbe ad hunden. At forsøge at få hunden til at overgive sig på denne måde kommer ikke til at give noget godt resultat. I stedet kan det gøre det værre. Prøv at forstå, hvad der motiverer dem til en sådan adfærd, og gør derefter noget ved det.

Mad og legetøj er de mest almindeligt bevogtet objekter for hunde. Ved mad er du den, der bestemmer, hvad den får, så forbered noget, den ikke er så glad for som pasta eller ris. Forbered derefter noget, som kunne gøre ham besidderisk, gerne skinke eller ost. Giv ham først ris, og behold skålen med godbidder ved dig. Kast bidder fra skålen fra en afstand. Hvis din hund bliver besidderisk skal du øge afstanden og gradvist gøre den mindre efter praksis.

Ved legetøj skal du bruge en tilsvarende metode. Tag et stort stykke legetøj, der bliver munden på hunden, samtidig med at du kan have fat i det. Hold derefter en skål med godbidder i den anden hånd. Sig at hunden skal gå, og lad ham forlade legetøjet til fordel for noget bedre, hvilket er godbidderne. Når den åbner munden, tager du legetøjet fra den og giver den en belønning for god opførsel. Dette vil motivere den til at gentage sådan hunde adfærd.