Hvordan man retter op på aggressiv hundeadfærd

Date Added: oktober 7, 2010

Author: Federikke Hansen

Når du har en voksen hund, og den handler aggressivt, vil du helt sikkert gerne få den til at slappe af og få den tilbage på sporet. Men hvordan gør du det? Hvis du har en hvalp, er det lettere at lære den ting og få den til at følge dine kommandoer. Du kan befale den at stoppe, når den handler aggressivt og få den til at opføre sig ordentlig fremover. Men hvad kan du gøre for at lære en voksen, voldelig hund god hundeadfærd.

Her er nogle ting, der kan hjælpe dig. Først skal du forstå din hunds race, da forståelsen af racen vil hjælpe dig til at forstå din hunds adfærd. Nogle racer er naturligt fjendtligte, mens andre er beskyttende over for familien. En pitbull er et eksempel på en af de naturligt aggressive racer. Hvis du træner hunden, vil den karakter kunne gøres mindre aggressiv.

Mange hunde er aggressive over for andre hunde. For at undgå dette kan du gå korte ture med dem i snor. Det vigtigste er, at de vænner sig til hinandens selskab. Dette er mest passende, når du har to kæledyr.

Undertiden kan hunden blive aggressiv alene på grund af en form for angst. Prøv at identificere dens frygt, og start ud med at fjerne dens følelse af angst fra den. At slå en hund i sådanne tilfælde kan kun gøre den endnu mere aggressiv.

Hvis en hund er vild og bidende, bør du stoppe denne form for hundeadfærd med det samme. Adfærden vil ikke være god, hvis den fortsætter.