Vaccination – Nøglen til at undgå hundesygdomme

Date Added: oktober 7, 2010

Author: Federikke Hansen

Hver dag står din hund over for millioner af usunde, skadelige dyr, som fylder i dens omgivelser. Derfor bliver det nødvendigt for dig at tage forholdsregler for at hjælpe din bedste ven til at holde sig sund og rask. Den mest potente forholdsregel, når man beskæftiger sig med hundesygdomme, er vaccination, da det giver din hund et stærkt immunforsvar og dermed evnen til at undgå de mest almindelige og kendte trusler mod sundheden. Nedenfor er der anført et par grunde til, at vaccination af din hund er en nødvendighed i denne situation:

1. Vaccination beskytter dit kæledyr mod adskillige smitsomme sygdomme, som i sidste ende kan vise sig at være dødelige, og er dermed en væsentlig styrkelse af chancerne for et langt, sundt liv for din hund.
2. I betragtning af det stærke, effektive skjold, vaccination giver dyr til at afværge alvorlige lidelser, er det obligatorisk for ejerne at give deres kæledyr de rette vaccinationer i alle de forskellige faser af deres kæledyrs vækst. Dette sikrer ikke blot, at dit kæledyr trives, men er også en sikkerhed for din familie, da det bevirker risikoen for smitsomme sygdomme.
3. Vaccination virker som en katalysator til at hjælpe immunforsvaret med at producere antistoffer, som beskytter din hund mod adskillige smitsomme hundesygdomme. Et vaccineret kæledyr er altid bedre rustet til at kæmpe og afværge trusler mod sundheden.
4. Før du får dit kæledyr vaccineret bør du gøre det obligatorisk at få en ny erklæring vedrørende din hunds helbred fra din dyrlæge, for hvis dit kæledyr ikke i er helt rask, vil vaccinen ikke give det ønskede resultat.

Vacciner er den første og den mest formidable form for beskyttelse af dit kæledyr mod et utal af smitsomme sygdomme. Nogle af de mest almindelige vacciner i brug i dag er imod hundesygdomme som parainfluenza, bordatella, hundehepatitis, borreliose, adenovirus, Giardia, parvovirus, hundesyge og rabies.

Nøglen ligger i at handle tidligt og være proaktiv ved at administrere vaccinationer til dit kæledyr grundigt. Husk det gamle kloge ordsprog: Forebyggelse er bedre end helbredelse.