Huskeliste når du laver din hjemmeside på et CMS-system

Date Added: august 30, 2010

Author: IntraMedia

Et brugervenligt Content Management System (CM-system eller CMS) fremmer en effektiv og let styring af hjemmesidens indhold. Det giver mange funktioner i en brugervenlig administration. De redskaber og funktionalitet der kræves af et CMS-bruger, afhænger af en række faktorer.

Før der træffes beslutning om et CM-system til din hjemmeside, skal du tage et kig på dynamikken på siden. Først og fremmest skal formålet med siden tydeliggøres. Skal den appellere til medarbejdere eller kunder, hvor ofte skal den opdateres osv. De næste ting du skal overvejes, er, hvem der har det overordnede ansvar for at styre indholdet på sitet – uanset om det er en enkelt administrator eller en gruppe af mennesker. For websteder, der er regelmæssigt opdateret med et antal brugere, er et hurtigt og pålideligt CMS en nødvendighed.

Ansvaret for forvaltningen af hjemmesiden bør ligge hos en udpeget person eller et team. Deres job er at skabe et sæt regler og procedurer for styring af hjemmesiden. Holdet kan bestå af en række personer fra forskellige afdelinger, da et CM system giver mulighed for uddelegering af arbejdet og ansvaret til forskellige medarbejdere.

God support fra IT-afdelingen er også nødvendig før CM-systemet kan integreres succesfuldt. Systemet vil mislykkes, hvis IT-afdelingen ikke kan yde den nødvendige støtte til implementering og forbedringer. Alternativt skal man have et samarbejde med et eksternt firma. Deres deltagelse og støtte er afgørende for at få stor succes med et CMS.