Offset eller digitaltryk

Date Added: februar 6, 2012

Author: Anja Orluff Henriksen

?

Når man skal have produceret sine tryksager findes der principielt to metoder, offset og digital tryk. En dygtig grafiker, er altid i stand til selvstændigt at tage denne beslutning, men hvad man skal vælge afhænger helt klart af både opgavens natur, samt budgettet. Digitaltryk er oftest den billigste og hurtigste løsning i mange sager.

Digtaltryk/digitalprint er noget mere fleksibel og perfekt til mindre printopgaver fx fra en mediegrafiker, fx når der skal printes under 500 stk. Kvaliteten på digitaltryk er i dag meget høj, og derfor giver digitaltryk den bedste kvalitet til prisen. Grunden til det er billigere end offset tryk er at man trykker/printer med laser eller blæk hvis der er tale om storformat.

Offsettryk er bedre og kan være billigt nok på store oplag over 500 stk. Selvom digitaltryk er i god kvalitet, så giver offset stadig et bedre resultat. Grunden til at offset først kan betale sig når der skal produceres mange eksemplarer er, at der skal produceres trykplader til trykningen, og dette er dyrt i opstart. Enhedsprisen er dog ret billig, og ønsker man den bedste kvalitet er offset som sagt det rigtige valg.

Men det er ikke kun prisen der skal afgøre om du skal vælge offset eller digitaltryk. Fx vil det i visse sammenhænge slet ikke være muligt at vælge offset tryk, fx hvis det er nødvendigt med variable data, her vil digitaltryk være den eneste mulighed for at få printet din tryksag.

?