Outsourcing til Filippinerne

Date Added: december 1, 2010

Author: Peter Christoffersen

Mange danske virksomheder har i de seneste år oprettet selskaber i Filippinerne, og mange af disse virksomheder beskæftiger sig med at udbyde forskellige outsourcings-løsninger til danske og udenlandske virksomheder. Outsourcing er blevet en del af den moderne virkelighed med globalisering og øget konkurrence fra geografiske områder, som man ikke anså for værende en trussel for bare få år siden. Derfor er det at udlicitere arbejdsområder til for eksempel Indien og Fjernøsten, herunder Filippinerne, blevet almindeligt anerkendt.

Filippinerne er et af de lande som oplever en stor vækst i en verden som typisk er præget af krise og stagnation. Filippinerne har nemlig alt det som den vestlige verden efterspørger: billig og kompetent arbejdskraft. Især IT-branchen beskæftiger mange filippinere, og store, anerkendte studier såsom Disney, Marvel, Warner Brothers og Hanna Barbera har afdelinger i Filippinerne, hvor de drager fordel af, at Filippinerne som et land, har været under kraftig indflydelse af især USA igennem de senneste 50 år. Filippinske animations tegnere er derudover fuldt på højde med de af deres kollegaer som arbejder i USA og andre vestlige lande. Det er dog ikke kun de udenlandske virksomheder der får gavn af at placere produktionen i Filippinerne. En filippinsk animations tegner får typisk 1.200 amerikanske dollars om måneden, hvorimod den gennemsnitlige årsindkomst for en filippiner ligger på omkring 800 amerikanske dollars – om året vel at mærke. Mange af de udenlandske virksomheder i Filippinerne giver dermed deres medarbejdere en mulighed for at sikre sig selv og deres familier en lys fremtid.

Mange danske virksomheder har også benyttet sig af de gunstige vilkår som Filippinerne har at byde på. Især mange danske IT virksomheder har benyttet sig af den store mænge af kompetencer som er til rådighed i Filippinerne. Disse virksomheder har oprettet selskaber i forskellige dele af Filippinerne, hvorfra de betjener danske og udenlandske kunder, der ønsker at udlicitere forskellige arbejdsopgaver til dem, i håb om at opnå besparelser og i håb om at få adgang til en specialviden, som de ellers ikke ville have adgang til.