Hvem er min internet udbyder?

Date Added: december 27, 2009

Author: Jakob

BODY { FONT-FAMILY:Tahoma; FONT-SIZE:10pt } P { FONT-FAMILY:Tahoma; FONT-SIZE:10pt } DIV { FONT-FAMILY:Tahoma; FONT-SIZE:10pt } TD { FONT-FAMILY:Tahoma; FONT-SIZE:10pt } Dette er en guide til hvordan du hurtigt og nemt finder ud af hvem din internet udbyder er. Den virker muligvis meget teknisk på overfladen, da jeg et par steder beskriver hvordan nogle af de værktøjer du skal bruge fungerer. Hvis du tager trinene et ad gangen kan du dog sagtens følge guiden, selv hvis du ikke forstår de tekniske forklaringer.

Guiden er skrevet på baggrund af mine erfaringer efter jeg fandt et gammelt modem til http://www.traadloestinternet.dk“>trådløst internet. Det viste sig, at den internetudbyder jeg havde købt modemet af var gået fallit, men da jeg stadigvæk kunne bruger det internet abonnement der fulgte med modemet, måtte det være blevet overtaget af en anden internetudbyder.

For at kunne være 100% sikker på hvem min nye internetudbyder var, valgte jeg at lave en søgning efter hvilken internet udbyder, der ejer de computere, som min internetforbindelse bliver dirigeret igennem hver gang jeg forbinder til internettet.

Efterfølgende har jeg skrevet guiden til hvordan du kan gøre det, da det er nemt at gøre, og kan spare en masse tid med at lede efter gamle regninger.

1. Find din computers IP adresse
Det første du skal gøre for at finde ud af hvem din internetudbyder er, er at finde din computers IP adresse. En IP adresse er et unikt nummer som hver computer på internettet bliver tildelt, på samme måde som alle husstande i Danmark har en post adresse.

Du finder hurtigst din IP adresse ved at gå ind på RIPE og kigge lige over søgefeltet i øverste højre hjørne. Der står “Your IP Address is:” efterfulgt af en række tal som ser nogenlunde sådan her ud: 134.11.101.93

2. Søg efter din IP på RIPE
Efter du har fundet din IP addresse skal du søge efter den på http://www.ripe.net“>RIPE. Du skal bruge det søgefelt i højre side, hvor der står “RIPE Database Search”.

RIPE (Réseaux IP Européens) er den organisation som står for at uddele IP adresser i Europa, Mellemøsten og Afrika. De har altså givet din internet udbyder en række IP adresser, som de så kan lade deres kunder bruge.

3. Find din internet udbyder ud fra dit søgeresultat
Din RIPE søgning vil give dig en lang række tekniske informationer omkring den IP adresse din computer er blevet tildelt. Det der er interessant for os er linjerne “mnt-by:” og “descr:”.

På de to linjer vil du se din internet udbyders navn samt en beskrivelse. Du skal være opmærksom på, at det næppe er præcist det navn du kender dem under. Hvis TDC er din internet udbyder vil f.eks. kunne komme ud for, at de står opført som “TDC Kabel Tv” eller som “TDC A/S”.

Nødløsning
Hvis du ikke kan tyde informationen fra RIPE, så kan du logge på din netbank og sammenligne dine konto overførsler fra de forskellige måneder (eller kvartaler). Hvis du downloader oversigten over kontooverførsler og opstiller månederne ved siden af hinanden tager det faktisk ikke mere end 20 minutter at få fundet en fast udgift hver måned eller kvartal.