Øge din firmas indtjening ved en effektiv Stamdata håndtering.

Date Added: september 13, 2011

Author: Peter Thompsen

Normal.dotm 0 0 1 424 2418 SEO.dk 20 4 2969 12.0 0 false 21 18 pkt 18 pkt 0 0 false false false

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Tabel – Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Stamdata håndtering er også kendt under det engelske ord master data management (MDM). Stamdata dækker over alle virksomhedens data så som kundedata, produktdata og andre data på virksomhedens aktiver. Stamdata håndtering er en aktivitet, som er vigtig for virksomheder at sætte fokus på. En Effektiv stamdata håndtering kan medvirke til, at hele virksomheden kan øge effektiviteten, mindske omkostninger og ressourcer og derved forbedre deres konkurrenceevne.

Problemet i mange virksomheder er, at der anvendes flere forskellige systemer til at håndtere virksomhedens data. Problemstillingen ligger i at der meget nemt opstår dubletter og man ikke får en standardiseret beskrivelse af data. For at eksemplificere dette problem kan vi tage udgangspunkt i tøjbutik. Tøjbutikkens produkthåndteringssystem har klassificeret en buksemodel ”bluejeanshighwaist88”, men det bliver registreret på lagret som ”bluejeanshøjtalje88”, og måske endnu værre vil producenten have en helt tredje klassifikation. Dette senarige vil kunne skabe misforståelser og fejl, som i sidste ende vil kunne mindske virksomhedens præstation. Dette problem vil kunne være med til at sinke effektiviteten i forsyningskæden og derved mindske ”Time-to-Market”. Dette vil være en katastrofe i nogle brancher, hvor der kræves en hurtig reaktion til markedstendenserne. Arbejder forskellige afdelinger i forskellige systemer vil sandsynligheden for at data går tabt under kommunikation øges. Er der opstået en dublet på en kundeprofil, vil en afdeling kunne komme til at uploade information på dublettens profil, hvor afdelingen som skal bruge informationen ikke opdager informationen, da de benytter den oprindelige kundeprofil. Igen kan man desværre hurtig komme ud for, at informationer går tabt i kommunikationsvejen, og der opstår fejl, som kan få betydning for bundlinjens resultat.

Disse problemer og fejl kan løses ved at bruge et komplet stamdata håndteringssystem, som bliver implementeret i hele virksomheden. En sådan løsning vil kunne sikre en ensartet kommunikation og håndtering af virksomhedens stamdata. Ved at få en hurtigere kommunikationsvej internt i virksomheden men også eksternt i virksomhedens forsyningskæde, vil man kunne mindske ”Time-to-Market” og mindske omkostninger.

I en verden hvor det er så vigtig for virksomheder at bringe omkostninger ned til et minimum for at forblive konkurrencedygtig, er det vigtigt at kigge på alle virksomhedens forretningsprocesser. Mange virksomheder kan komme til at overse det potentiale, som ligger gemt ved at strømline virksomhedens datahåndtering. Et stabilt og fleksibelt stamdata håndteringssystem er vigtigt, for at sikre at it-løsningen kan håndtere de udfordringer, som en virksomhed bliver præsenteret for i den virkelige verden. I dette område vil der være mange virksomheder, som vil kunne finde skjulte omkostninger, og derved forbedre deres forretning, hvis man fokusere på dette område.

?

Reference:

Stibo Systems udbyder et fleksibelt stamdata håndteringssystem, også kaldet master data managenet system, kaldet STEP. STEP er en it-platform, som samler alle virksomhedens stamdata i et system, som strømligner datahåndteringen.

Kilde:

StiboSystems

?