Internet sikkerhed for børn bør prioriteres højt

Date Added: april 29, 2010

Author: mysecuritycenter

Der afvikles efterhånden kampagner rundt i hele Europa, som er udviklet til at hjælpe børn og teenagere til at begå sig sikkert online, og beskytte dem mod ubehagelige oplevelser. MEN det er nu også yderst nødvendigt siger Janus R Nielsen fra MYSecurityCenter et af Europas førende firmaer indenfor PC, Internet og Mobil sikkerhed for private.

”Problemet bliver hastigt værre og værre, børn bliver idag flasket på med internettet og modermælken og de er ofte superbrugere inden de fylder 10 år. Farerne er mange og vi føler det er yderst vigtigt at forsøge at oplyse som meget det overhovedet er muligt. Som en ansvarlig virksomhed forstår vi vigtigheden af at øge folks forståelse for, hvordan man sikre sig selv og ikke mindst sine børn online, siger Janus R Nielsen fra MySecurityCenter. Det er egentlig også i det lys vi har takket ja til at deltage meget aktivt i den landsdækkende og som vi ser det yderst seriøse kampagne ”Netsikker nu”.

Eksperter mener, at ved at øge bevidstheden om online risici i en tidlig alder, vil børnene være bedre beskyttet når de bliver ældre. De børn som oplever problemer online er gradvist blevet yngre og yngre. Når barnet sidder foran computeren har de ofte adgang til webcam, så der er frit udsyn til ”offeret”, og yngre børn forstår ikke faren ved at de fortæller hvad de hedder eller hvor de bor. Risikoen som børnene udsættes for er helt unødvendig, hvis man istallerer software med ”forældrekontrol”, er man nået et langt stykke hen af vejen. Mysecuritycenter har forældrekontrol indbygget i deres nye MYInternetSecurity GOLD 2010, men siger samtidig at det selvfølgelig ikke fritager forældrene fra at være opmærksomme.

Internettet og børns brug af social medier er den verden vi lever i, og det bliver forældre og skoler nødt til at erkende. Selvom børn ved mere om teknik og net-surfing, så er det stadig de voksne, der har den længste erfaring med livets normer og regler, glæder og farer. Som voksen bør man tage nogle forholdregler, og løbende tale med børnene om deres færden på nettet.

På trods af det faktum at børn, i de fleste sociale medier, skal være 12-13 år for at få en profil, tyder meget på at mange af de yngre børn, helt ned til 6-7 år findes på sociale netværks steder. Tendensen er dog at de børn som bliver ”ofre” er i alderen 10 år og op efter og at teenage piger er den mest udsatte gruppe. Med kampagnerne håber man på bedre, at kunne forebygge uheldige situationer og via oplysning enda forhindre at der sker overgreb. Det vigtigste er dog at forældre tager hånd om deres børn, og sikre dem ved brug af sikkerhedssoftware.

MYSecurityCenter opstiller her 5 gode og simple råd til forældre

1. Sæt grænser frem for forbud! – hvis du selv følger med er det lettere, at sætte nogle realistiske grænser for hvad der er god adfærd på nettet. Lav aftalerne I fællesskab med børnene.

2. Nysgerrighed og grænsesøgning er naturligt. Prøv om du kan være sparringspartner I stedet for en løftet pegefinger.

3. Hver opmærksom på forandringer ved børnene, er der kede af det? virker de bekymrede? Vis dem at de kan tale med dig om det, der optager dem og lyt til dem.

4. Start dialogen over aftensmaden (ikke forhør), lad børnene fortælle om deres oplevelser på nettet. Hvilke sider var spændende og hvorfor?

5. Du kan ikke altid være der, når børnene går på nettet. Så lær dem at bruge deres kritiske sans. Ikke mindst, når de møder nye mennesker på nettet. Spørg dem hvad de vil fortælle til en fremmed – og om de vil mødes med vedkommende i den virkelige verden?

Læs mere om MYIntenetSecurity GOLD 2010 med indbygget forældrekontrol på www.MYSecurityCenter.com