Webhosting branchen kigger mod skyen

Date Added: april 21, 2010

Author: Henrik Hansen

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

Alt mens internettet bliver hurtigere, og udbredelsen af websites bliver mere almindeligt, stiger efterspørgslen for nye og bedre webhosting og webhotel tjenester. Hjemmesider hostet i skyen synes at blive det næste store webhosting tjeneste, skriver Official Wire.

Traditionelt webhosting indebærer, at enkelte servere understøtter en eller flere websites. Dermed er antallet af servere, der er afsat til at understøtte de enkelte hjemmsider, fastlagt på forhånd. Skyen benytter derimod virtuelle servere.

Virtuelle servere kan beskrives som et netværk af computere, hvis samlede kapatictet findes i cyberspace frem for i en fysisk lokalitet. På denne måde opnår sky-baseret webhosting en skalerbarhed, der gør det muligt at skrue op og ned for mængden af servere alt efter behov.

Et webhosting firma kan altså, alt efter trafikmængden, reducere antallet af servere og dermed spare på elektriciteten. Dog besidder traditionelt webhosting visse fordele. F.eks. kræves der mindre personale, og systemet har desuden været på plads i årevis, og har med årene opnået pålidelighed.

OfficialWire skriver desuden, at eftersom der vil være færre fysiske servere, men flere applikationer baseret i skyen, vil overgangen til skyen kræve færre tekniker, men flere webprogrammører.