Danmark, som det mest innovative samfund i 2015

Date Added: juli 3, 2010

Author: Reda Belmadani

Danmark, som det mest innovative samfund i 2015

Der findes ingen andre steder på jorden, hvor der er en befolkningsgruppe på 1 milliard mennesker, så rige som i Europa. Ingen andre steder bare nærmer sig dette i hele verden. Ingen andre steder på jorden har så mange mennesker muligheder for en god uddannelse. Der findes ingen andre steder, hvor så mange mennesker har en så god infrastruktur som i Europa. Europa har vist, at vores kreative elite er bedre end toppen af den japanske, vores uddannelses systemer har et større bundniveau end den amerikanske.

I Danmark findes måske den højeste koncentration af mennesker med både en god uddannelse og bedre økonomi end de fleste andre lande. Vores bundniveau er bedre. Vi har alle stort set gået 10 år i skole, vi kan alle stort set gøre os forståelig på engelsk, selv om det kun er til ferie brug.

Alligevel har Danmark de sidste 50 år kun mønstret 1 virksomhed, som i dag er blandt de såkaldte meste handlede på børsen i Danmark. Hvis vi kigger på andre europæiske lande, er det stor set det samme der.

10 af USA største, og for den sags skyld verdens største virksomheder var ikke opfundet for 50 år siden. Danmark har i mange år ikke evnet at oprette nye virksomheder, som hurtigt har udviklet sig til store virksomheder. Og hvor kommer de fra? Vores videns samfund bygger på, at vi er klogere end de andre. vi fortæller de andre, hvordan de skal lave tingene, og de laver dem til os. Det er ikke sådan, at de bor i jordhuler og slås hele dagen.

De andre lande har også universiteter. Kina sender omkring 2,3 millioner universitets uddannede unge mennesker på jobmarkedet hver år. Og de er sultne efter at skabe en bedre fremtid med bedre levevilkår end deres forældre har haft, for dem selv og deres familier. De kommer fra en anden virkelighed end vores i vesten. De ved, at de selv skal skabe deres egen fremtid og de arbejder benhårdt på at være deres fremtids vigtiges råstof, viden og evne til at skabe noget nyt, som andre vil betale for. Det er langt mere arbejdskraft end Kina selv har brug for. For ikke at tale om alle de kinesere, der uddanner sig på universiteter i Europa og USA.

Er Danmark på vej spillet mat i dette skak spil, er man først sat i en mat position, bestemmer man ikke selv, man bliver nød til at flygte fra modstandernes angreb, og det kræver en del at komme tilbage i spillet.

Men er vi ved at blive løbet over ende, uden at vi er opmærksomme på, hvad der er på vej og kan ramme os hårdt. De klogeste af politikerne ved godt, hvad der er på vej.

Business Entreprenøren og Igangsætteren skal være Danmarks katalysatorer

Bill Gates har ikke opfundet nogen nye teknologier og har aldrig været en kreativ softwareprogrammør. Med en super igangsætter og bygmester.

Er vores samfund villig til at forandre sig, og er det parat til at bryde med fortiden. For det er nødvendigt at organisere eller reorganisere det på en sådan måde, at iværksætterånden kan blomstre og skabe nye virksomheder, som inden for en kort årrække kan blive spillere på det globale marked.

Kan vi rive det gamle ned for at give plads til det nye. Det kræver meget energi, at være iværksætter i Danmark, det er forbundet med store risici.

Kommer der en økonomisk gevinst ud af det, skal staten have sin del af det personlige overskud på 50 %. Også de timer efter en 40 timers arbejdsuge, som man runder om onsdagen. Kommer der et underskud ud af besværet, hænger du selv på det, makker. Og det er resten af livet. Bank og staten glemmer ikke, fik jeg sagt, at du betaler efter skat.

Risiko og gevinst hænger ikke sammen her i Danmark. I USA har en gennemsnit millionær forretningsdrivende gået konkurs 3,2 gange før det lykkes at få succes med virksomheden. Folk med en høj uddannelse bliver sjældent iværksætter i Danmark, og hvis de bliver det, er det et særsyn.

Måske ønsker vi slet ingen forandring i Danmark. Det er som det er, og det er godt nok for os. Der er ingen grund til at have nye teknologier, hvis virksomhederne ikke gider bruge dem. Selv om teknologien er opfundet, betyder det ikke, at den nødvendigvis bliver brugt. Både de gamle grækere og gamle ægyptere havde opfundet damp teknologien, og brugt den for flere tusinde år siden.

Sjovt at tænke på, at det var genopfindelsen af dampmaskinen der kick startede den industrielle revolution her i vesten.

Hvad skal der til, før vi kommer i gear, og får skabt et samfund hvor nye virksomheder hurtigt kan vokse sig store og stærke – til glæde for hele samfundet.

WWW.LETSDOBUSINESS.COM