Der skal også to til at lyve – en til at lyve, og en til at lytte

Date Added: juli 20, 2010

Author: Reda

Der skal også to til at lyve – en til at lyve, og en til at lytte.

Søren Viemose har skrevet nogle udmærkede bøger om forhandlinger, og stiller spørgsmålet ’’ Om man må lyve i forhandlinger? Og svarer selv på spørgsmålet ’’ Ja, det er vel det eneste sted, hvor det stadig er i orden’’

I krig og kærlighed, og vi kunne tilføje business, gælder alle tricks. Alle der er i business, er blevet snydt, og hvis ikke, har du en del af din uddannelse til gode. Stort set alle har købt noget, hvor man bagefter har fundet ud af, det hele var løgn, eller nogle har prøvet at udnytte dig. Du har stolet på de forkerte personer.

Ingen kan lide at tage fejl, vi mænd især – er rigtig dårlige til at indrømme, at vi har taget fejl. Vi vil til tider vælge døden, frem for at indrømme fejl.

Men regelen er ’’LORT ER LORT’’ – lige meget, hvor meget du prøver at fortynde det. Det er og bliver, hvad det er.

www.letsdobusiness.com

Så stop situationen, minimer dine tab og kom videre. Vær klar til skifte mening fra tirsdag til onsdag, hvis du opdager, at noget ikke er, som det skal være. Lad dig ikke lokke – Du kan ikke vide alt, og dem du forhandler med, vil prøve at låse dig fast i situationen. De vil sige << Du har lovet mig<< Du sagde sådan i går<< Du fortæller, det er rigtigt, jeg sagde sådan i går, men jeg har fået nye oplysninger i løbet af natten, og jeg tog fejl – Sådan, det er sagt, du er nu fri til at gå videre.Lad være at gå planken ud, bare for at beskytte dit ego. Viste du, at 70 % af de beslutninger ledere laver over tid, viser sig at være mere eller mindre forkerte.Peter Drucker, skaberen af moderne markedsføring, fortæller at hvis aktionærerne viste, hvor mange fejl, der bliver lavet, og hvad det koster, ville der være kaos foran verdens børser.Men I vores gruppe er vi typiske iværksættere, og det er ikke aktionærerne penge vi leger med. Vi kan ikke sige<< kommer tid, kommer råd. Vi har ikke tid eller råd til at lave for mange fejl, før det er - Game over.Niccolò Machiavelli skiver i bogen Fyrsten; i sygdommens begyndelse er den let at helbrede, men vanskelig at opdage. Bliver den ikke lægt med det samme, er den let at opdage, men vanskelig at helbrede.Så skal man være bange for at lave fejl?, på ingen måde. Jo flere fejl du laver, jo bedre bliver du til at løse dem, og jo bedre du er til det, jo bedre er du til at gå uden om fejlene, og jo mere bonus er der til dig.

http://www.letsdobusiness.com/view_article.php?article_id=40〈=danish

Så se tyren i øjnene, sæt bajonet på, og geværet i nærkamp stilling, og så bare udover stepperne.

LET’S DO BUSINESS