Plastfolie i industrien

Date Added: november 11, 2013

Author: Hans Hansen

Det er noget, vi bruger til at pakke grøntsager eller mad ind i, eventuelt for at beskytte maden, inden vi pakker den yderligere ind i sølvpapir. Og det er noget, som vi alle sammen slåsser lidt med, når vi skal bruge det, fordi det er så skrøbeligt og tilsyneladende har sin egen vilje. Det er kun få af os, der kan styre plastfolie med lige så sikker og perfekt hånd som Fru Hyacinth. Men det er ikke kun noget, som husmødre slås med i køkkenet. I industrien bruges det også til at pakke varer ind.

Forskellige steder i måske især produktionsindustrien bruges denne type folie altså til at pakke omkring varer. Dette har flere formål – for nogle typer af varer er plastfolien et beskyttende lag, der sikrer varen mod ridser og skrammer under transport – i andre tilfælde bruges plastfolien til at holde samling på en palle med mange kasser med varer i. Og selvom det kan virke som om, at dette er en overflødig, miljø-uvenlig måde at pakke sine varer på, så er det ret nødvendigt at pakke en palle med varer ind i plastfolio, fordi man ellers aldrig ville kunne fragte en palle med varer nogen steder, uden at hele bjerget ville vælte og mange varer gå i stykker under transport.

Når eksempelvist dagligvarebutikker dagligt modtager en masse paller med varer, er alle disse paller selvfølgelig svøbt i plastfolie – men fordi disse butikker modtager så mange paller pakket på denne måde, har de selvfølgelig et kæmpe affaldssæk i et stort stativ til at håndtere netop denne emballage. Al plastikemballage bliver samlet i denne sæk og sendt til genbrug. Dermed er spildet ikke helt så stort, som man kunne frygte.

Man kan således argumentere for, at denne sikkerhedsforanstaltning i sidste ende ikke er så miljø-uvenlig, som først antaget. Og desuden – hvis ikke producenterne investerede i plastfolie til at beskytte deres varer under fragten, ville man i stedet se en meget større mængde af beskadigede varer. Dette ville medføre et kæmpe spild af ressourcer, da disse producerede varer, i modsætning til plastikemballage, ikke på samme måde kan omsmeltes og genbruges. Så – selvom man måske oftest tænker, at folie er noget, som husmødre som fru Hyacinth bruger, er det altså også noget, der bliver brugt en frygtelig masse af i industriel sammenhæng.