Mercedes-Benz E-klasse Sikkerhedspakke til bagsædet

Date Added: april 1, 2016

Author: Rolf Buchwald

Det er ikke altid ufarligt at køre i bil, og man kan komme ud for en ulykke på et splitsekund, hvis man er uopmærksom i et kort øjeblik. Føreren af bilen kan være heldig og blive reddet af sin airbag, men hvad gør passagererne på bagsædet? Med Sikkerhedspakken til bagsædet får du blandt andet sideairbags ved bagsædet, der er med til at beskytte passagererne ved en kraftig sidekollision. Denne ekstraudstyrspakke kommer også med seleairbags, der vil mindske belastningen, hvis bilen skulle komme ud for en frontal kollision.

Det intelligente airbagsystem i bilen afgør selv, hvilke af sikkerhedsforanstaltningerne, der skal udløses, hvis der opstår en ulykke. Derved vil passagererne altid modtage den optimale beskyttelse, alt efter hvilken slags ulykke de kommer ud for. Hvis der for eksempel sker en kraftfuld kollision fra siden vil de føromtalte sideairbags sørge for, at brystområdet bliver ekstra beskyttet. Alle E-klasse modellerne fra Mercedes-Benz kommer med standardmonterede windowbags, og de to sikkerhedssystemer komplimenterer hinanden ved en sådan ulykke, så risikoen for kvæstelser på de yderste bagsædepladser er så lille som mulig. Dermed folder sideairbagsne sig ud i brysthøjde mellem bilens side og den tilhørende passager i brysthøjde, hvis man skulle komme ud for en ulykke.

Ud over sideairbagsne vil de standardinstallerede seler blive erstattet af de oppustelige seleairbags. Selerne vil erstatte standardselerne på de yderste pladser på bagsæderne af bilen. De er forsynet med pyrotekniske selestrammere og kraftbegrænsere, ligesom standardselerne også er det. De nye seler er yderst behagelige at have på under kørsel, og de kan mindske belastningen af passagerernes brystkasse, hvis der skulle ske en voldsom kollision forfra.

Denne sikkerhedspakke er blot en af mange udstyrspakker, som du kan tilkøbe din Mercedes-Benz E-klasse bil. Der findes flere sikkerheds- og assistentpakker, der kan skærpe sikkerheden i din bil, så du ikke skal være bekymret for dig og dine medpassageres velbefindende. Læs mere om ekstraudstyr til Mercedes Benz E-klassen her.