Stenslag i forruden

Date Added: november 15, 2013

Author: Karsten Knudsen

Et stenslag kan nemlig være en både dyr og tidskrævende fornøjelse, hvis det kræver, at man skal have skiftet hele forruden ud med en ny.

Ruden skal skiftes ud på bilen, hvis stenslaget forårsager en revne, hvorimod du sagtens kan nøjes med at reparere stenslaget, hvis stenen blot har givet en lille ”stjerne” i forruden.

Prisen varierer meget, afhængig af om der skal en ny forrude til, eller om du kan nøjes med at reparere stenslaget. For ikke at tale om, at der rent tidsmæssigt er en forskel på at skulle undvære sin bil i flere dage, som det kan vare inkl. ventetid og tørretid for at få skiftet forruden, eller om du kan nøjes med at vente alt fra en halv time til en dag på at få repareret stenslaget.

Undgå at skaden bliver større

Hvis du vil undgå, at skaden fra stenslaget bliver større, bør du hurtigst muligt søge hjælp til at få repareret stenslaget. På den måde undgår du nemlig, at stenslaget forårsager større skade på din rude.

Resultatet af reparationen bliver desuden også bedst, jo før du får udbedret skaden, da du på den måde kan holde både fugt og snavs ude fra stenslaget. Fx kan du vælge at sætte et stykke tape over stenslaget. Det kan naturligvis ikke forhindre stenslaget i at brede sig eller for den sags skyld være et alternativ til en egentlig reparation af stenslaget, men det kan hjælpe reparatøren med sit arbejde, da stenslaget på den måde er tørt og ikke er fyldt med for meget snavs.

Ikke alle stenslag kan repareres

Hvis du er endnu mere uheldig og har fået et stenslag, som ikke kan repareres, er det desværre nødvendigt at få skiftet ruden ud med en ny.

?

Det er vigtigt at udføre såvel reparation af stenslag som skift af bilrude ved temperaturer over fem grader, da limen ellers har svært ved at tørre og hærde. Ligeledes er det vigtigt, at bilen kan stå under tag, hvis det regner eller sner, da limen ikke hærder, hvis den bliver fugtig. Læs mere om afhjælpning af stenslag hos autoteknik