Tips til udskiftning af din forrude

Date Added: oktober 7, 2010

Author: Federikke Hansen

En ødelagt forrude er noget af et problem for en bilens fører. Det kan også betyde hjertesorg især for en bilfanatiker. Men bare rolig. Denne artikel vil give dig nogle værdifulde tips til autohjælp, så du kan mestre forskellige reparationer af din bil.

I modsætning til hvad folk typisk tror, er autohjælp, og reparationer er ikke så svært, som det ser ud eller lyder. Du kan gøre det meste af arbejdet selv i stedet for betale store summer for professionel hjælp. Hav et godt sæt værktøjer liggende med momentnøgle, et skruenøglesæt, papegøretang og en presenning, og så er du klar. Når du ordner en revnet forrude, kan det være en god ide at have noget til at forhindre det knuste glas i at punktere dine dæk.

Først skal du fjerne det oprindelige glas ved at tage tætningslisterne omkring ruden i glasset ud med et skrabeværktøj. Derefter skal du fjerne alt det glas, der er tilbage i rammen, men sørg for at have tykke handsker på. Tilt din nye forrude til en skrå vinkel, og sæt den ind i 1 cm brede rille på toppen af din bil. Sæt klammer på for at holde glasset på plads, og begynd derefter på de nye tætningslister. Køb dine tætningslister fra et pålideligt mærke som 3M, så du er sikret en god kvalitet. Stram skruerne rundt om forruden, og så er du færdig. Så med lidt tålmodighed og noget manuelt arbejde kan autohjælp og reparation let mestres.