Vinterproblemer i sommerheden

Date Added: august 9, 2012

Author: Anette

Sne, frost og kulde er måske ikke det, vi tænker allermest på i disse dage, hvor sommeren endelig – endelig – er over os, solen skinner fra en skyfri himmel og byboerne strømmer ud af byen og ned på stranden, hvor vi får lov til at lufte vores stadig vinterblege københavnerkroppe.

I disse tider er vejret virkelig med os, men som vi jo alle sammen ved, er det ikke hele det danske år, der er præget af sol og udendørsdage. Derfor er det også en god idé at holde lidt fast i vintertankerne selv her midt på sommeren.

Således lå jeg forleden på mit blomstrede tæppe i en af Københavns skønneste parker og kom i tanke om kold morgen for ca. fem måneder siden. Jeg havde endelig fået rejst mig fra de varme dyner og bevæget mig ud på badeværelset, hvor et varmt brusebad skulle hjælpe mig med at holde varmen og starte denne februardag på en nogenlunde behagelig måde. Men, så skete det, der ikke må ske. Der var intet varm vand. Lige meget, hvor meget jeg skruede og drejede på diverse termostater, forblev vandet iskoldt. Jeg fandt senere ud af, at der ikke var nok olie på fyret.

Det var mildest talt ikke en opmuntrende oplevelse på sådan en vintermorgen, og derfor har jeg i år bestemt mig for at være bedre forberedt på vinterens komme. Således vil jeg hermed afstive mit ego, give mig selv verbalt klap på skulderen og blære mig med min gode forudplanlægning. For at udregne mit forbrug gik jeg ind på Q8s hjemmeside, hvor de har en nem udregningsfunktion, der også viser de billigste fyringsolie priser.

Så nu er jeg klar til at gå vinteren i møde – men først vil jeg lige tage at par dage mere på tæppet i haven og nyde den sommer, som rent faktisk er over os i disse dage.