Gode råd om billeje til din ferie

Date Added: maj 4, 2016

Author: Jesper Nielsen

Der er dog en række forskellige ting der kan være nødvendige at overveje, for at sikre at dig og din familie får den bedst mulige oplevelse med billeje, både i ind- og udland.

Inden du booker bilen

Når dig og din familie har besluttet jer for at I gerne vil leje en minibil til jeres ferie, kan det være en rigtig god idé at sørge for at forede sig rigtig godt, for at sikre den bedste ferieoplevelse. Det er blandt andet utrolig vigtigt at undersøge hvilke forsikringsforhold, der gør sig gældende hos netop det biludlejningsselskab I har fundet frem til. Der er nemlig mange forskellige løsninger og det er utroligt vigtigt at være opmærksom på eksempelvis om ansvarsforsikringen lever op til de lokale krav, i netop det land jeres familie skal rejse i.

Yderligere er det vigtigt at holde øje med hvor stor en selvrisiko du har på din forsikring. Det er derudover værd at vide at en din kaskoforsikring ikke altid dækker præcis det samme, som den gør i Danmark, derfor er det vigtigt at undersøge de helt præcise forsikringsforhold. Det kan derfor være en fordel at ringe lidt rundt og spørge hos forskellige udlejningsfirmaer for at høre hvad du kan forvente og hvad de forskellige priser og forsikringsforhold er. Det kan yderligere være en god idé at se sig om efter større og internationale biludlejningsfirmaer, så I er sikre på at kunne få support, hvis der skulle ske noget med bilen, uanset hvor I er kørt hen.

Inden du booker bilen til jeres drømmeferie er det også virkelig vigtigt at undersøge de præcise omstændigheder for lejen af en bil. Er de kørte kilomenter eksempelvis inkluderet i prisen, eller skal du selv betale for dem, hvilket kan gøre det dyrere for jer.

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at være opmærksom på, at der i forskellige lande er forskellige krav til føreren af bilen, eksempelvis en minimums eller maksimumsalder, eller måske ligefrem særlige krav til dit kørekort. Hvis du ikke kan opfylde de krav som det lokale udlejningsfirma stiller, kan du risikere slet ikke at få lov til at leje bilen, eller måske at skulle betale ekstra for bilen.

Når bilen skal afhentes

Når du endelig er klar til at afhente bilen du har lejet på forhånd, er det vigtigt at læse kontakten godt igennem, så du er helt klar over hvad det præcis er du forpligter dig til. Her er det især vigtigt at undersøge i hvilken stand bilen skal afleveres i, skal bilen eksempelvis afleveres på tom eller fuld tank? På den måde er du sikker på at undgå at betale ekstra.

Yderligere er det selvfølgelig vigtigt at undersøge bilen grundigt for skaden, når I får den udleveret. Det er også vigtigt at I får præcis den bil I har bestilt. Hvis bilen ikke lever op til hvad I har bestilt og betalt for skal I enten kræve at få en anden bil, eller måske gå lidt ned i pris. Det kan dog være en fordel at tænke i at bestille en bil, der er lidt større end hvad I umiddelbart forestiller jer at få brug for. Det kan være rart at have plads til ekstra bagage og på en bilferie bruger man ofte mange timer i bilen, hvilket kan være en plage, hvis man skal sidde klemt sammen hele tiden.

Når du afhenter den bil du har lejet er det også vigtigt at tjekke at bilen har det påkrævende udstyr, som eksempelvis sikkerhedsveste eller advarselstrekant. Hvis du hjemmefra har bestilt ekstra udstyr, eksempelvis et barnesæde eller lignende, er det selvfølgelig vigtigt at sørge for at bilen nu også er blevet udstyret med dette.

Endelig er det naturligvis altid en god ide at sørge for at undersøge at bilen er sikker at køre i. Det kan blandt andet gøres ved at tjekke dækkenes slidbaner, samt om muligt åbne motoren og eventuelt bremserne.

Når bilen skal afleveres

Når ferien så lakker mod ende og bilen skal afleveres igen, er det selvfølgelig vigtigt at du sørge for at overholde de betingelser, som står skrevet i kontrakten du fik udleveret, da du hentede bilen. Yderligere er det vigtigt at sørge for udlejeren godkender bilen og dokumenterer at den er i den stand den skal være. Hvis der skulle være et problem med bilen er det også vigtigt at få udlejer til at dokumentere problemet. På den måde sikrer du dig og din familie mod en ubehagelig overraskelse, i form af en ekstraregning, når I kommer hjem fra jeres ferie, ifølge Aunsbjerg.

Hvis bilen skal afleveres uden for de normale åbningstider, skal bilen dermed muligvis ikke kan afleveres til en udlejer, med hvor nøglen blot skal afleveres i en postkasse. I den situation er det det vigtigt selv at dokumentere bilens tilstand ved afleveringen, ved at tage billeder af bilen.