Med bil i Extremadura, Spanien

Date Added: maj 31, 2010

Author: Didrich Haugskott-Westgård

Med lejebil kan du enkelt udforske de forskellige regioner, som Extremadura, Spanien noget bortgemte, men flotte region. En bilferie her vil byde på flotte naturoplevelser, historisk sus og kommer definitivt til at være en fryd for smagsløgene.

Begynd med at leje en bil i Malaga. På under seks timer kan du komme dig til Sevilla, som kan være et besøg værd, inden du kører videre ind i Extremadura. Den autonome region Extremadura ligger vest i Spanien, ved grænsen til Portugal. Regionen består af Spaniens to største provinser – C ceres og Badajoz.

I Extremadura er der mange byer, både store og små som fortjener et besøg, men for de fleste strækker tiden ikke til for at kunne se det hele. Men regionens hovedstad Mèrida og byen C ceres udmærker sig gerne som nogle godbidder.

Mèrida, også kaldet Spaniens Lille Rom, har også flotte og vel bevarede ruiner. Byen var det romerske imperiums vigtigste by på den iberiske halvø, hvilket byen bærer præg af. Af de ting du ikke bør gå glip af, finder du et romersk amfiteater og akvædukten Aqueducto de los Milagroson, som stadig går gennem byen. Det Nationale Museet for Romersk kunst besidder nogle af de bedst bevarede skulpturer og romersk kunst i verden. Circo Romano Hippodrome er ruiner af et gammelt stadion, hvor det blev holdt løb med hest og vogn i romertiden, og sørg for at få set broen som går over Guadiana floden.

C ceres ligger ikke mere end 61 km nord for Mèrida, og er en godt bevaret middelalderby, som har rigtig meget at byde på. Her kan du sætte din lejebil på en af parkeringspladserne på udsiden af det historiske centrum, og spadsere gennem historien. Byen har været under mange forskellige styreformer op gennem tiderne. Fra romersk styre før Kristus, skiftet den hænder flere gange før araberne tog kontrol rundt år 700. I fem hundrede år byggede de byen op, og med kristent styre fra rundt 1300-tallet, har byen rigtig mange forskellige og spændende bygninger, paladser og katedraler det er værd at få med sig.

Gastronomiske oplevelser

Selv med alle de flotte oplevelser Extremadura giver dig gennem det flotte landskab, historie og bygninger, vil maden ikke være nogen skuffelse. Regionen byder på gastronomiske nydelser, som fantastiske skinker, pata negra og iberico som går for at være blandt de bedste i verden. I tillæg må du ikke gå glip af den bløde gedeost som produceres her. Du får også fat i udsøgt vin og olivenolie i Extremadura. Eftersom regionen ikke er meget kendt, får du købt det til en meget hyggelig pris.

Godt at vide

I Extremadura vil du nok også opleve kørslen som behagelig, eftersom det tit er kun lidt trafik, og vejene er gode selv om du ikke benytter motorvejen. Det er stadig vigtigt at huske, at man ikke befinder sig i Danmark, og derfor skal man overholde de trafikregler som gælder i Spanien. Ligesom i Danmark skal du ha bilbæltet på, og det er ikke tilladt at snakke i mobiltelefon, handsfree er tilladt, men ikke med earplugs. Lidt kedeligt er det også at det heller ikke er tilladt med skærmbaserede navigationssystemer, som mange tar med sig når de skal leje bil. Men et godt kort og planlægning vil sørge for at turen bliver en flot oplevelse.

God tur!

?