Oplev med Mallorca med lejebil

Date Added: maj 12, 2009

Author: Sanne

Siden 1950’erne, har Mallorca været et populært feriemål for skandinaviske turister. Men i de sidste par år har det været lidt hårdt for Mallorca, da mange skandinaver har været træt af den store tilstrømning af turister, og har derfor valgte at tage til andre destinationer som Thailand. Tendensen er nu ved at vende, og Mallorca er atter blevet et attraktivt feriemål for mange skandinaver. Og noget af det absolutte bedste man kan gøre, når man besøger Mallorca er at henvende sig til den nærmeste biludlejning og begive sig ud og nyde alle Mallorcas perler på egen hånd. Her er nogle tips, der er et besøg værd. De er måske ikke de mest turistpræget steder, men dette er bare et plus, og de er absolut et besøg værd.


Deía:
Deía er en smuk lille bjerglandsby, der ligger på Mallorcas nordvestlige kyst, cirka en halv times kørsel fra Palma. Befolkningen består af omkring 650 personer, hvor af de fleste er kunstnere og musikere. De fleste af dem kommer fra andre lande, og kun en lille del af befolkningen kommer fra Mallorca. Her kan man stadig føle og opleve den lille idylliske bjerglandsbys atmosfære og du vil ikke finde noget stort hotel kompleks. Priserne er forholdsvis høje, men den hyggelige atmosfære og den afsides livsstil gør Deía til et naturligt valg for din tur.


Valldemossa:
Den lille perle Valldemossa er beliggende i bjergene. Byen er mest kendt for at være en inspiration for komponisten Frédéric Chopin. Chopin var syg under sin tid i Valldemossa og brugte sin tid der på grund af den friske luft, der stadig mærkes i dag. Klosteret i Valldemossa og Chopin museet tiltrækker hvert år millioner af turister. Men det er ikke det eneste der lokker i Valldemossa, de mange keramiktavler der er muret ind i væggene på næsten hvert et hus, gør at man kan føler byens historie og idyl meget tæt, når man går i gaderne.


Palma:
Palma er hovedstaden i regionen Balearerne. Trods flere tusinde turister hvert år er Palma ikke som andre charterdestinationer. Palma er en meget charmerende by, og her er meget smukt at udforske. Den ældre del af Palma udgør området omkring den smukke katedral La Seu. Når man skal begynde at udforske Palma er det en god idé at starte ved katedralen. Byen har formået at bevare sin fantastiske atmosfære og stil. Stranden ligger nær, og du kan føle storbypulsen.

Es Trenc:
Er du på udkig efter smukke strande er Es Trenc den rigtige plads. Området er et naturreservat og få turister har fundet vejen hertil. Der findes kun et par få restauranter langs stranden, et tips kan derfor være at fylde picnickurven og placere sig et sted i skyggen. Es Trenc er virkelig en lille oase, og badevandet er i verdensklassen.

Porto Cristo:
Porto Cristo er en lille by på Mallorcas østkyst. På dagen fyldes byen af busser lastet med turister, som kommer for at besøge Dragegrotterne der er en af Mallorca mest populære turistattraktioner. Om aftenen er der dog meget roligt, da de fleste turister tager til nærliggende steder hvor der er et rigere natteliv. Hvis du ønsker fred og ro er det at anbefale at blive i Porto Cristo og tilbringe aftenen på en af de hyggelige restauranter.