Bliv iværksætter

Date Added: februar 22, 2018

Author:

Har du en helt vild god ide, som du ønsker at gøre til dit levebrød? Har du en lille iværksætter i maven, som gerne vil ud? Så er det måske nu, du skal tage chancen og springe ud i det. Hvorfor ikke? I dag er vel lige så god som i morgen – og som det gamle ordsprog siger ”Man skal ikke udsætte til i morgen, hvad man kan gøre i dag”.

 

De praktiske ting

Du skal selvfølgelig være smart omkring det, for der er selvfølgelig noget, der hedder timing. Det er formentlig ikke en god ide at begynde at sælge badetøj i november, ligesom hæklede julehjerter nok ikke sælger så godt i juli. Nogle gange er det nok bedre at starte i morgen end i dag, men det betyder ikke, at man ikke godt kan begynde at planlægge i dag: Hvad er det du gerne vil, og hvordan skal du komme dertil? Det at starte sin egen virksomhed er ikke noget, man bare sådan lige gør natten over (nogle gør måske, men generelt set kræver det lidt mere).

Der skal noget planlægning til. Først og fremmest skal du vide, hvad det er, du gerne vil sælge – er det en service for eksempel i form af korrekturlæsning, eller vil du starte en virksomhed, der for eksempel sælger økologisk slik.

Der er også et spørgsmål om finansiering. Det er ikke alle virksomheder, der kræver en startkapital, men nogle gør, og du skal finde ud af, om din virksomhed gør. Hvis den gør, skal du finde ud af, hvor mange penge du skal bruge, og du skal finde ud af, hvordan du får fat i pengene, hvis du ikke allerede har dem. Det kan være, at du har brug for nogle investorer, og så skal de jo findes.

Afhængig af virksomheden og antal ansætte kan det også være, at du får brug for et mødelokale. Det virker bare ikke sønderlig professionelt at modtage kunder hjemme i sin egen stue.

Det virker måske lidt uoverskueligt at skulle til at finde et mødelokale, der lever op til dine behov og ønsker, men bare rolig for det er muligt at finde flotte mødelokaler i københavn.

 

Der hvor myndighederne kommer ind i billedet

Du skal også finde ud af, om du skal bruge nogle tilladelser fra kommunen, før du kan komme i gang. Hvis du for eksempel gerne vil sælge alkohol, er det meget vigtig, at du får en alkoholbevillig, inden du går i gang.

Hvis du skal bygge noget, kræver det en byggetilladelse. Og sådan er det med forskellige ting, så tjek det lige ved din kommune, inden du går i gang, så du ikke pludselig kommer i problemer. Det er bedre at have styr på tingene fra starten.

Du skal også være sikker på, at du har styr på, hvad du skal registrere, og hvad du skal indberette til myndighederne.

Det er alt sammen noget, som du kan finde ud af enten på nettet eller ved at henvende dig til din kommune og spørge.

Vær smart og vær på den sikre side og undersøg alt sådan noget, inden du går i gang – hellere et spørgsmål for meget end et spørgsmål for lidt.