Hvorfor bør jeg tage kørekort?

Date Added: oktober 15, 2018

Author: Stephanie Zebis

Det er ganske normalt ikke at tage kørekort i dag – Særligt for dem som bor i de større byer, er usikre/har angst eller ikke har råd. Det er en fejlagtig opfattelse hvis du mener at du ikke har brug for et kørekort og de myter vil jeg gerne eliminere. Jeg er selv kæreste med en sød fyr som ikke har kørekort og det er knaldhamrende irriterende at han fx ikke kan ‘flytte bilen’ hvis den holder dumt (så må jeg tage toget hjem fra Odense til Århus midt i mit arbejde fordi den skal flyttes ellers ringes der til politiet), hvis jeg er syg (som jeg blev på vores kør-selv-ferie for nogle år tilbage) eller lignende. Argumenterne er der nok så læs mere nedenfor.

1) Du vil vente til du bliver ældre. Dårlig idé. Jo yngre du er, des bedre modtagelig er du overfor ny viden. Børn lærer bedre end voksne og det beviser al forskning. Man siger at hjernen først er færdigudviklet når man er omkring 25 år gammel så tag dit kørekort så tidligt som muligt hvis du gerne vil blive en god billigt. Du er nemlig ikke elitebilist så snart du har kortet – erfaring kommer over tiden og du har brug for at ‘øve’ når du for alvor kommer ud på vejene. Jeg har set gang på gang folk der har ventet til fx 30’erne fordi så skulle de have børn og ville gerne i gang. Det er de mennesker jeg hader mest at køre med. De følger ikke trafikkens flow, er usikre, laver fejl og ‘tør’ ikke at komme op i en ordentlig fart. Så kom i gang NU.

2) Jeg bor i en storby med offentlig transport. Og hvad så? Du aner ikke hvor du er om 1 år, 5 år, 20 år. Måske forelsker du dig i et liv på landet (og der er du utvivlsomt nødt til at kunne transportere dig selv – trust me jeg kommer fra landet). Det kan også være at du skal på ferie og her skal man altså også have et kørekort for at kunne leje en bil og komme rundt og se. Der kan ske ulykker for menneskene omkring dig som du har brug for at kunne fræse på hospitalet og så er der alt det praktiske som bliver nemmere. Ville det ikke være rart at kunne køre haveaffald væk eller kunne hente dit barn midt om natten efter en fest?

3) Jeg er for nervøs og bange for trafikken. Så få dig noget ballast. At tage kørekort er nervepirrende for os allesammen i begyndelsen. Det kræver nerver af stål at sætte sig ind i en tin-kasse på hjul og køre ud på motorvejen for fulde hammer. Derfor har du en rar kørelærer med som kender dine usikkerheder og som lærer dig alt fra bunden. Kom over din angst igennem kognitiv læring fremfor at holde dig i din begrænsede tilstand.

4) Jeg har ikke råd. At tage kørekort er dyrt, men det bliver næppe billigere mens du venter. Hvis du er low on cash så prøv at holde øjne og øre åbne over fx deals på nettet. For ikke så længe siden så jeg en deal hvor du for 6.000kr kunne tage kørekort. Det er billigt fordi det hurtigt koster 10.000 kr. at tage kørekort i dag. Men se dit kørekort som investering. Når først du har det er det for altid (medmindre du kører fuld eller noget andet dumt) og kan pludselig åbne nye jobmuligheder osv. fordi du bliver langt mere mobil.

5) Jeg ved ikke hvordan jeg kommer i gang. Men det ved dit nærmiljø. Spørg de mange kørekortindehavere omkring dig hvem de tog kørekort hos. Det er rart med personlige referencer. Hvis du fx går i gymnasiet så par dig sammen med en god ven eller vinde så i kan tage det sammen. Det gjorde jeg og det var der en tryghed i. Hun var min nabo så vi blev altid hentet/bragt sammen, så det betød at vi altid havde hinanden når vi skulle ud på vejene. Personligt selv vil jeg anbefale 5Gear – en rigtig god køreskole Århus. Kørelæren Michael er kanon!

Held og lykke med dit kørekort – Du kommer ikke til at fortryde din nye selvstændighed..