Rejser til Zanzibar

Date Added: januar 16, 2014

Author: Pernille Hansen

Zanzibar er en ø, som er beliggende ca. 35 km øst for Afrika, nærmere sagt direkte ud for Tanzania, som det er i unionsfælleskab med. Mange som rejser til Zanzibars Bounty-land vælger derfor at kombinere en strand- og badeferie i dette tropeparadis med en safari i Tanzania.

?

Der er dog ingen tvivl om, at de fantastiske strande og de enestående muligheder for at nyde Det Indiske Oceans azurblå vand, er det, som tiltrækker de fleste gæster. Her bliver dykning og snorkling ganske enkelt til en oplevelse i særklasse, som du aldrig vil glemme.

Et væld af indtryk

Selv om Zanzibar er en ø, har landet absolut ikke ført en isoleret og tilbagetrukket tilværelse, tværtimod. Ikke mange steder i verden finder man så spændende en atmosfære som her, og det skyldes de mange folkeslag og kulturer, som op gennem historien har haft deres gang på øen. I mange hundrede år var Zanzibar nemlig centrum for handel på den afrikanske østkyst, og her har både arabere og europæere været med til at sætte deres fingeraftryk.

?

Specielt i hovedstaden, som også hedder Zanzibar, er det muligt at opleve rester efter disse kulturer i arkitekturen og byens udformning. Tag en vandretur gennem byens eksotiske bazar, der, som på andre markedspladser på øen, byder på alt lige fra smukke smykker og fantastisk kunsthåndværk til et væld af skønne krydderier. På grund af øens mange krydderier, som omfatter blandt andet vanilje, kanel og kardemomme, har Zanzibar fået tilnavnet ”The Spice Island”.

?

Skræddersy din drømmeferie

Zanzibar er en oplagt feriedestination, hvis man er til behagelige temperaturer, en afslappet levevis og strande, så langt som øjet rækker. På grund af øens beliggenhed er det dog oplagt at kombinere en strandferie med for eksempel en safari i enten Tanzania eller Kenya. Det er nemt at komme til og fra Zanzibar til disse områder, og hvorfor ikke slå to fluer med ét smæk, når nu det er så nemt? Hvad end du vælger, er du dog garanteret en rejse fuld af eksotiske oplevelser, som du garanteret aldrig vil glemme.

?