Hvordan får man kunderne til at blive i butikken?

Date Added: december 12, 2010

Author: Karina Holberg

?

Langt størstedelen af shopper (73%) har ikke lyst til at høre julesange i storecentrer og andre butikken inden december, viser en undersøgelse lavet af verdens største instore musik specialist, Mood Media Corporation.

Undersøgelsen er udkommet mens de fleste butikker er begyndt at pynte op og sætte julemusikken på, men den viser også at julemusik får de færreste i shoppe-humør: 61% af YouGovs adspurgte sagde at det, at en butik spillede julemusik, gjorde dem ikke mere tilbøjelige til at købe gaver.

Tilgengæld sagde næsten trekvart (74%) af forbrugerer mellem 18 og 44 at de nyder at have lidt baggrundsmusik når de shopper, men 64% sagde at de browsede længere i butikken hvis de nød atmosfæren.

Vanessa Walmsley, SVP i Corporate Marketing for Mood Media Corporation, sagde: “Det er en klar besked til butikejerer som ønsker at beholde kunderne i butikken længere: istedet for at brug julesange bare fordi julesæsonen er igang, burde de adaptere deres instore musik til deres valge demografiske gruppe.”

”Hvis kunderne kan lide de udvalgte tracks some bliver spillede i butikken, så bliver de længere og chancen for at gøre et salg vokser. I en tid hvor detailhandelen ikke længere står så stærkt som det har, så bliver forhandlerne nødt til at være mere kreative med hvordan de sætter deres kunder i julehumør.”

Forbrugerne blev også bedt om at opstille en liste over hvad der gjorde den største forskel for butikkens instore-atmosfære: musik; visuelle virkemidler, så som TV og skilte; eller instore-dufte. 42% af de 18-44 årige sagde at musik var det vigtigste, mens 50% af dem over 44 sagde at dufte vejede tungest.

Mood Media’s konsulenter arbejde sammen med butiksejerer for at øge deres salgstal, ved brug af nyskabende audio løsninger, digital signage, eller duft løsninger – eller ved at integere alle disse ’sanse’ metoder – så forbrugerne bliver mere bevidste omkring virksomhedens brand. Løsninger er alt fra special skabte playlists fra Mood Medias bibliotek af 1.8 millioner tracks til visuelle løsninger så som touch screens og video vægge.

Firmaet arbejder sammen med virksomheden, analysere deres kunde demografik, og skaber så en musikalsk playlist som kan spilles på forskellige tidspunkter af døgnet, alt efter hvilken kundegruppe dominere i butikken på det givne tidspunkt.

Mood Media har også 26 special skabte dufte; for ekspempel, juletræsdufte, som skaber julestemning ved at lede tankerne hen på ædel grantræer og eg. Duften spredes diskret igennem butikken ved brug af Mood Medias ”nebulization” process.

Lorne Abony, Mood Medias CEO, sagde: “Vi er det eneste firmaer i verden som tilbyder integration af disse tre løsninger i en service. Vores kunder er foran en revolution af forbruger-specialiserede, atmosfære-skabende løsninger.”

De rigtige julesange rammer stadig ind hos kunderne, iøvrigt: 59% af de adspurgte sagde at julesange kan, i rette kontekst, skabe julestemning, men ”White Christmas” stadig er den mest populære julesang – hele 10% valgte den som deres yndlings.