Mand – lav din egen halskæde

Date Added: oktober 8, 2014

Author: Jonas Jørgensen

I modsætning til de gamle tider ses halskæden i dag mest som et kvindesmykke af modebranchen, men den klæder også mænd rigtig godt. Der er derfor mange mænd, som går med dem i dag. Men siden halskæden bliver set som et kvindesmykke af modeindustrien, er der ikke et særligt stort udvalg af mandehalskæder i butikkerne. Derfor er det en oplagt mulighed for mænd, som ønsker at gå med halskæder af deres ønskede design, at gå i kast med halskædefremstilling. Så mand – lav din egen halskæde.

Individualisme er et nøgleord i nutidens modebranche. Derfor er det en god ide at lave sin egen halskæde, så man får noget helt unikt. Heldigvis er det utrolig nemt at lave din egen halskæde og mulighederne er mange. Der er mange forretning og webshops, som er specialiseret i gør-det-selv smykkefremstilling, så du kan nemt give dig i kast med at finde din personlige stil og gøre op for det, som modebranchen mangler fokus på.

Materialer til halskædefremstilling

I stil med de gamle konger og magtfulde mænd er guld, sølv og bronze det mest populære materiale til mandehalskæder i dag. Der kan dog nemt laves halskæder af alle slags materialer. For eksempel kan du vælge mellem alle slags sten, ben, metaller, glas og læder. Alle materialerne kommer i alverdens farver og faconer. Du kan derfor designe præcis den halskæde, som passer til din stil. Den mest populære løsning er som sagt guld, sølv og bronze. Mange mænd ser disse materialer som de mest maskuline.

Det er populært at sætte vedhængene på lædersnore eller tykke kæder i mørke farver. Den store kontrast mellem vedhæng i skinnende materialer og kæder i mørke materialer giver et bemærkelsesværdigt og maskulint udtryk. Mandehalskæder undgår tit at bruge for mange farver, men holder sig til materialer som ser elegante og, ikke mindst, dyre ud. Ønsker du en anden stil, er det intet problem, hvis du laver dem selv. Der kan du nemlig vælge mellem alle materiale og designs og det er kun din fantasi, som sætter grænser. Mand – lav din egen halskæde og skab ny mode

Brug af halskæder

Du kan bruge dine selvfremstillede halskæder til alt dit tøj. Alt du skal gøre er at designe dem med henblik på din egen stil og dit garderobeskab. Du kan også se på billeder af dine stilikoner og få inspiration af, hvordan han bruger halskæder. Én af de mest populære måder at bruge halskæder på er til en almindelig ensfarvet T-shirt. Det er forskelligt hvilke farver, der passer med hvilke materialer. Det kommer an på din personlige stil, hvor prangende du gerne vil have, at din halskæde skal være. Én af de mest populære valg er, at bruge sorte T-shirts til halskæder, som er lavet af guld og læder. Guldfarven står godt til den sorte farve, og viser halskæden frem på elegant vis.

Til hvide T-shirts er det derimod populært at bruge sølv eller sorte metaller, som står godt i kontrast til den hvide farve, og viser halskæden frem på elegant vis. Når du laver dine halskæder, kan du vælge at købe vedhæng, som stort set er lavet på forhånd. Du kan også vælge designe dem helt fra bunden. Dette kræver teknik og øvelse, og er en rigtig sjov hobby. Der er et stort marked for hjemmelavede smykker, så du har også mulighed for at sælge dine smykker videre på markeder eller din helt egen webshop. Brugen af halskæder er uendelig, så mand – lav din egen halskæde og undgå modeindustriens grænser med din egen stil.

Teknikker til halskædefremstilling

Før du går i gang med at fremstille din egen halskæde er der en række ting, som du skal have styr på. Den vigtigste er, at sikre dig de rigtige værktøjer. De værktøjer, som du skal have, er en knytteplade, smykkelim, nåle med store øjne og, vigtigst af alt, et godt udvalg tænger. De mest brugte tænger er bidtangen, klemmetangen og fladtangen.

Du kan finde samtlige værktøjer på internettet og diverse smykkefremstillings butikker landet over. Når du har alle værktøjer og materialer er det næste skridt at designe dine smykker. Du kan med fordel tegne dit design, så du har noget at arbejde ud fra. Teknisk set er det ganske simpelt at sætte smykket sammen, så længe du har lidt fingersnilde. Sæt blot vedhængene på kæden eller snoren ved hjælp af nåle og knytteplader. Fastgør derefter låsen med en tang. Låsen skal muligvis samles først med smykkelim. Læs eventuelt mere om teknikker på internettet eller tag et kursus i smykkefremstilling. Så mand – lav din egen halskæde.