Satellit – Kabel tv – og digitalkabel tv services

Date Added: juni 21, 2010

Author: Simon Konstantin

Nu da teknologien er blevet mere og mere avanceret, har forbrugerne flere muligheder end nogensinde førr haft for at få TV underholdning fra mange forskellige kilder. Du har et valg mellem det konventionelle (analog) kabel tv, Digitalt Kabel tv og Digitalt Satellit tv. De kan alle tilbyde op til hundredvis af tv-programmer – fra sport til film, MTV til dokumentarprogrammer, nyhedskanaler til TV shopping: you name it – du kan sandsynligvis finde det som tv kanal i en programpakke fra én af udbyderne!

Så her er en kort introduktion til disse tre forskellige måder at modtage tv signaler på.

Satellit TV signaler

Satellit tv er en af de forholdsvis nye udbydere i TV underholdningsbranchen. Men det vokser hurtigt og bliver mere og mere populære i Europa og USA. På det danske marked er der to store satellitbaserede tv-udbydere, som du helt sikkert kender i forvejen.

Satellit tv tjenester kan tilbyde op til 200 plus programmer alle i digital kvalitet. Deres signal er overført via en 18” parabol, som peger på den nordlige himmel. Udover parabol skal brugerne udstyres med satellit-dekodere samt tv-apparater.

Konventionelt kabel tv tjenester (analog)

Konventionelt kabel tv er langt den mindst udviklede af de tre mest udbredte måder at modtage tv signal på og tilbyder dig de færreste funktioner. Billede og lyd kvalitet kommer som et analog signal, og kvaliteten er derfor langt ringere i forhold til digitalt kabel tv eller satellit tv.

Digitalt kabel tv

I et forsøg på at konkurrere med udbydere af satellit tv prøver de fleste Kabel tv selskaber at få deres kunder flyttet over på deres digitale systemer. Digitalt kabel tv har mange fordele i forhold til konventionelt Kabel tv, herunder en lynhurtig internet adgang og video samt massevis af forskellige kabel kanaler.
På grund af at jordledninger er nødvendige for at levere og modtage kabel tv signal, er der en stærk og veletableret infrastruktur til støtte Kabel systemet.
Men kabel tv selskabernes problem vil altid være at fremme deres service i landdistrikter, hvor der måske ikke er nok (eller slet ingen) adgang til nedgravede kabler. Hvis du tilfældigvis bor i et af disse mindre befolkede områder, så er dit valg begrænset.

Sammenligning af kabel tv med satellit tv

Nye kundeundersøgelser eller forbrugerrapporter viser, at satellit tv tilbyder bedre aftaler, når man sammenligner med kabeludbydere. Hvis du er klar over deres tjenester, vidste du sikkert allerede, at satellit tv tilbyder mulighed for mange flere programmer i 100% digital billedkvalitet, og at deres priser er relativt lavere, når der sammenlignes med kabel. Nogle hævder imidlertid at kabel tv stadig er den mest populære tv-underholdning. Desuden får brugerne oven i en mere praktisk løsning med en kabel tv pakke, hvor de kan få telefon, internet-forbindelse og TV i én enkelt pakke.

Forskellige mennesker har forskellige slags behov, og for at vælge det rigtige løsning i forhold til kabel og satellit tv kræver det mere information end blot en enkelt artikel. Læs mere om sammenligning af satellit tv og kabel tv sammenligninger på http://www.satellitetvissue.com