Billigt undertøj – er kvaliteten i orden?

Date Added: marts 29, 2011

Author: Thomas Frederiksen

?

Du kender situationen. Dine underbukser synger på sidste vers og det er tid til at købe nye par. Du har undersøgt markedet og opdaget, at der er stor forskel på hvad undertøj koster. Men er der forskel på billigt undertøj og dyrt undertøj? Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Du undrer du dig allerede over, om der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det gælder undertøj. Grundlæggende gælder de samme principper for undertøj, som for andre beklædningsdele. De to største og mest afgørende faktorer er materialet og syningerne.

Langt det meste undertøj, dyrt som billigt, er lavet af 100 procent bomuld. Materialet er med andre ord det samme i de fleste tilfælde, uanset om der er tale om dyrt eller billigt undertøj. Forskelle i materiale kommer først, hvis du køber undertøj lavet af silke eller andre eksklusive materialer. Så vil forskellen, både i komfort og pasform, være mærkbart anderledes.

Den anden forskel på dyrt og billigt undertøj finder vi i syningerne. Selvom kvaliteten generelt er høj – selv med billigt undertøj – er der ofte forskel på syningerne. Nogle forbrugere oplever, at syningerne lettere går op med billigt undertøj, ligesom de generelt holder til mindre slid. Men omvendt er der også tilfælde, hvor ganske dyrt undertøj bliver slidt hurtigt, og derfor er det svært at gøre andet end generelle observationer omkring vigtigheden af undertøjets kvalitet.

Sandheden er, at du i forbindelse med undertøj og andre beklædningsdele, ofte betaler for varemærket. Der er med andre ord ikke nogen gode argumenter for, at du skal købe dyrt undertøj fremfor billigt undertøj, så længe materialet er bomuld.

?