2 vigtige fifs hvis du søger fonde

Date Added: november 11, 2011

Author: Ole Larsen

?

Hvis du er medlem i en forening, så kender du med garanti det med at man hyppigt står og savner finanser til at handle noget udstyr, afvikling af forskellige aktiviteter eller andre afgørende ting.

Det kræver en kæmpe arbejdsindsats at fremskaffe de her penge til foreningen. Det kan gøres ved at falbyde nogle ting, holde forskellige aktiviteter eller ved at ty til fonde.

Men hvordan søger man fonde og legater, og hvorledes får man held med at søge fonde? Når man har prøvet at ansøge fonde, overværer du muligvis jævnligt at du får en masse negative svar? I såfald kan du gøre et par ting for at højne jeres udsigt for at få succes. Læs herunder og høst nogle nøje udvalgte fidusser til hvordan du allerbedst ansøger danske fonde.

Benyt de rette fonde

Du kan spare rigtig meget tid og arbejde ved at selektere de rette fonde. De bedste fonde er de fonde der giver fondsmidler til aktiviteter som svarer til jeres forenings ønske.

Adskillige danske fonde modtager en stor bølge af fondsansøgninger som du prompte kan give afslag på, da de aldeles ikke opfylder formålsparagraffen for fonden. Overskydende sidder de så med enkelte ansøgninger som de så kan begynde med.

Så du gør dig selv en stor tjeneste ved at kigge på fondens formålsparagraf indgående igennem og bedømme kraftigt om den aktivitet du skal ansøge om støtte til, stemmer overens. Svarer den ikke til, så skal du ikke bruge din og deres tid på at levere en begæring til fonden.

Hold anmodningen kort og eksakt

Adskillige fonde modtager en kolossal stor dynge af ansøgninger. Der er utrolig meget materiale der skal læses igennem og det stjæler forfærdelig meget tid. Er din anmodning meget lang og for uhåndgribelig, så øger du risikoen for at din ansøgning bliver sat hen i dyngen ”læses siden hen”. Heriblandt er det overhovedet ikke sikkert at den nogensinde bliver læst, af andre årsager end for at opspore stedet hvortil afvisningen skal fremsendes.

Enhver ansøgning hos en fond skal kunne begrænses til 1 A4 side. På en måde som i de transmissioner hvor initiativtagere på 1 minut skal beskrive overfor investorer hvorfor de skal indskyde finanser i sin selskab. Ligeledes nøjagtigt bør du skrive grunden til at fonden I anmoder skal forære dig de moneter som I anmoder om.

Er der så diverse krav til oplysninger der skal med i ansøgningen f.eks. historie eller anden baggrundsviden, så må det medfølge som et vedlæg, som de kan terpe efter at de er blevet interesseret i dit anmodning via den ene side.

Held og lykke med din fundraising.

?

?